• 28 Kasım Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 saat, 58 dakika, 1 saniye önce

Urfa’da dört banko adayım var, ikisini şablonda tek bırakıyorum, ilk ayakta Ezberbozan ve tabelada Frenkbağı ikilisi biraz daha riskli, misli oyunlarda ya da alternatif kurgularda değerlendirebilirsiniz.

 

Ezberbozan orta mesafeyi iyi koşuyor, Cihanyandı Lütfiye’nin kızı Bebek Cafe’nin yavrusu, pedigri potansiyeli olan bir ata beklentileri karşılayamadı. Doğu’ya geldikten sonra bir istikrar yakaladı ve orta mesafede bir yerlere gelebiliyor. Kazandığı Maiden’dan sonra ilk defa bu kadar uygun bir grupla koşacak, yarış içinde temposu çok iyi değil ama bugün hem rakiplerinin zayıflığı hem de temponun çok yükselmeyecek olmasından dolayı virajla beraber ön gruba gelebileceğini düşünüyorum. Son yarışında bu mesafede Haco’ya kaybetmişti ama o yarış çok süratli gitti, Ezberbozan sonlara diri kalamadı, Haco süratli yarışlara sonlarda çok etkili gelebiliyor. Bugün Ezberbozan’ın düzlüğe daha sermayeli çıkacağını ve Haco’ya yakalanmayacağını düşünüyorum, ilk bankom Ezberbozan.

 

Archipelagos ve İçimsu ikilisi yine yüksek tempoya çıkacaklar, Archipelagos son yarışında 1200’ü bile bitiremedi, üstelik boş kalmıştı. O gün de söylediğim gibi ağır kumu çok sevmiyor Archipelagos, bugün dibinde de İçimsu olacak ve mesafe uzamış durumda. Archipelagos ve İçimsu ikilisini hem mesafeden hem birbirlerine çok ters geldikleri için eliyorum.

Prenses Sara için hem yarış gidişi hem mesafe çok uygun, iyi bir form yakaladı, her yarışında iddialı oluyor ve bugün grubun az atlı olması da avantaj. Düzlükteki kısa sprintiyle, kendisine göre biraz daha hantal olan İncir Çekirdeğine de yakalanmadan kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

 

Frenkabağı’nın son iki yarışı bu grup için çok yeterli, Frenkbağı hem tempoya kolay uyabiliyor hem de etkili bir kısa sprinti var, Doğu’da bu ikisini birlikte başarabilen at sayısı fazla değil. Bugün çok uygun yine kazanmaya çok yakındır.

Zaman zaman bu gruplarda ters sonuçlar çıkabilmesiyle Gölcük Aslanı’nın kardeşi Hilalgüzeli ve pedigrisinin onda birini koşmasa da, kötü koşması halinde son kez olmak üzere Çılgın Ekip ikilisini de yazıyorum.

 

Çöl Aslanı hem son yarış performansı hem pedigrisi hem start çıkışıyla bu grupta fark yaratıyor. Tipik bir çabuk ayaklı Country Reel tayı ve Doğu için çok ideal bir stili var. Son koşusunda iyi bir taya son aksiyonda geçildi, bugün grup çok, yakalanması sürprizdir.

Part Lıon’a baktım rakip olabilir mi diye ama onun da kumu çok zayıf, galoplarında da pek bir ilerleme görünmüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10/4,1,5,8,6,9,7

2.Ayak: 5,1,2,3,6,7,9,10

3.Ayak: 7,1,5,3,8,9,10,11

4.Ayak: 4

5.Ayak: 4/9,5

6.Ayak: 1