• 28 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 hafta, 19 saat, 36 dakika, 44 saniye önce

İki piste de uyumlu yavrular veren Durham Dancer’ın kızı Last Prıncess, Esmer’in süratine erken karşılık verip, rakibini kaçırmadan düzlüğe gelebilirse ilk ayağın net favorisi. Süratli yapısıyla Esmer,  güçlü kısrak Alsevin’in oğlu, yeterli işlere sahip Sadunbey ve etkisiz ilk yarışından sonraki koşusunda çıkış gösteren, üretken kısrak Fuss yavrusu Adabükü şans verdiğim diğer taylar.

 

Kısada sert gruplara yazılan Kupalım yarış gidişinin de çoğu zaman uygun olmamasıyla uzuna göre eksikmiş gibi bir görünüyor. Grubunu ve boş kalabilceği yarışı bulduğu zaman Kupalım’ın mesafe ayırmadığını düşünüyorum, yeter ki son yarışında olduğu gibi ondan daha süratli bir at olmayıp düzlüğe kadar dolu kantarma ve önde gelebildiği bir yarış olsun. Bugün ısrarlı ve süratli kaçabilen bir atın olmadığı, üstteki tarife uygun bir yarış koşacak, yakalanmayacağını düşünüyorum.

 

Yarışın iyi performanslı atları Sumel Han, Has ve Arkansas Soul uzunda güven vermeyen isimler. Hangisi daha az kötü koşar onu bulmak gerekiyor ki bu noktada riskli bir yarış olduğunu düşünebiliriz. Sumel Han’ın kesinlikle bir uzun emsafe atı olmadığını düşünüyorum ama dediğim gibi güçlü bir mesafeci olmadığı için yazmak zorundayız. Uzunu beklediğimden daha iyi olan Halilşah yarışın en şanslı ismi. Yarış gören, Ankara 1500 kumu referansı yeterli Arkansas Soul da yazılmalı.

Country Reel / Blamina çaprazlı, mesafe konusunda çok yetersiz pedigrisi ve formsuz görüntüsüyle Has’ı yazmıyorum.

 

Baba Dino ve My Son Baran grubun çabukluk yapabilen, en iyi performansa sahip erkekleri. Baba Dino’nun My Son Baran’dan daha iyi bir kum atı olduğunu düşünüyorum, ikinci teke ihtiyaç duyanlar Baba Dino’yu tercih edebilir.

Rubio kızı Yıldızhanım’ın Kaneko’dan verdiği Serin Su yeterli ve düzgün işleriyle ilk yarışında etkili olabilir, son şansı ona verdim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,9,5,7

2.Ayak: 3,1,4,2,7,10

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2,1,3

5.Ayak: 3,1,2,4,12,11,13,14,5

6.Ayak: 1,,3,,10

 
Cengiz Gürbüz