• 28 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 4 gün, 20 saat, 7 dakika, 24 saniye önce

Düşlem’in çok kaliteli bir pedigrisi var. Büyü, Çılgın Selim, Despot gibi atları verebilmiş, üretken ve üst düzey bir pedigri. Tam kardeşi Despot zaten geçen senenin en iyi dörtlülerinden biriydi, Düşlem de eşgal olarak abisinin kopyası. İç pistteki 400/26 işindeki çok dolu görüntüsüyle kazanmasını bekliyorum, ilk altılıda bankom Düşlem.

 

1100 metrelik Zeki Sertol Koşusu zor bir yarış. Amphirite, Goygochea gibi önde kalabilirse bitirebilecek, temponun yükselmesi halinde arkadan gelebilecek, denk atların olduğu bir yarış. Favorim, kilosuna rağmen 1200 ve altı mesafelerde birinci sınıf yarışlar yapabilen Zealous Line. Zealous, genel olarak orta mesafe kalitesinin artmasıyla bu sene sınıf bir yarış kazanacaksa bence tek şansı bu yarış.  Yağızınoğlu bu mesafede kesinlikle iyi koşacaktır. Ayza’yı aslında çok tutuyorum ama start çıkışı pek iyi değil, yer tutamayacağını düşündüğüm için dördüncü sıraya gerilettim. Bariyerde çok kopmadan yer tutabileceğini bilsem Ayza’yı çok daha iddialı önerebilirdim. Lira Lira, Hidden Jewells, Goygochea ve rakibinden daha iyi start çıkışıyla Amphıtrate üçlüsü son tercihlerim.

 

Firikya ve Merih’i önde tutuyorum. Merih için yarış gidişi çok uygun, sert tempolu yarışlarda yakın bekleyip çok etkili oluyor, bugün hem grubun hem gidişatın uygunluğuyla Merih, Halis tercih etmemesine rağmen kesinlikle yazılmalıdır. Yeterli işleri olan Serhantay son tercihim.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,7,2,4

3.Ayak: 1,5,8

4.Ayak: 2,5,3,10,8,9,11

5.Ayak: 1,2,10,13,7,8,9

6.Ayak: 9,5,10

 

İliz harika bir kısrak sülalesine sahip. 68.Sabıka’dan gelen, Suruç Yılıdızı, Nenehatun, Dağhanbey, Sumru gibi hem yarış hem hara performansı birinci sınıf bir sülale. Hele kır olduğu zaman, özellikle kısa mesafede istisnasız kabiliyetliler. Ben grubun çok da sert olmadığını ve kazanacağını düşünüyorum, bankom.

Ulukız’ı kır renkli bir Kaizbert olması, idman pistinde çok abartılacak işlerinin olmaması gibi sebeplerle, biraz da ablası Mavidalga’dan dolayı aşırı favori çıkmasından ötürü eleme cesaretini gösterdim.  Annesi Bağzgüzeli’nin kır taylarının çok vasat isimler olduğunu da belirteyim. Diğer çekindiğim tay da Gülsima ama pedigri ve idman durumu itibarıyla İliz’i daha önde buluyorum.

 

Prıncess Dı’nın hem sentetik hem uzunda eksileceğine neredeyse eminim. Hadi sentetiği bir şekilde idare eder ama bu mesafeler onun için çok uzun. Senoş’un son çim yarışı çok kötüydü, Ankara kumunda grupların da çok uygun olmasıyla uzun yarışları var gibi görünüyor ama bence o da orta mesafeye daha yatkın. Yarışın çok önde tutulan iki atı bugün bende yok.

Yağmurun Fısıltısı’nı son yarışında banko önermiştim ve tam beklediğim gibi koştu. Bilinçli bir tercih mi yoksa denk mi geliyor bilemiyorum ama ilgililerinin yarış seçimi de çok iyi. Mesafede rakiplerinden yüksek potansiyeliyle net favorim.

Beren Sultan kısadaki durağan düzlük temposuyla sürekli geçilecek birilerini buluyor ama uzuna yatkın görüntüsü, rakiplerinin mesafe problemi ve bomboş kalacak olmasıyla tehlikelidir, iki at bende yeterli.

 

Drejan sahip değiştirdikten sonra muhteşem bir yarış koştu. 1200’de Padrino’yu geçmek bu grup için çok önemli bir başarı, aynı yarışa Ildır Beyi’ni koysak Padrıno’yu geçebilir miydi çok şüpheli. 1600’e de yarışın şanslı atları Dıamond Flame ve Ildır Beyi’ne göre daha yatkın olduğunu düşünüyorum, favorim.

Ildır Beyi, normal çıkabilirse Voli, Dimond Flame ve aradan iyi işlerle dönen Forget Me Not, Ildır Beyi’nin çok fazla favori çıktığı bu yarışta mümkün olduğunca ayrımsız değerlendirilmelidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,3,10,8,9,11

2.Ayak: 1,2,10,13,7,8,9

3.Ayak: 9,5,10

4.Ayak: 5

5.Ayak: 4,6

6.Ayak: 1,7,8,4,5

 
Cengiz Gürbüz