• 28 Mayıs İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 3 saat, 56 dakika, 43 saniye önce

Yeşiltaş’ı son anda Ebabil ile değiştirdiğim İstanbul ilk altılısına ne kadar üzüldüğümü anlatmaya kelimeler yetmez. Yani bir ara tek yazayım diye uzun süre düşündüğüm Ayza da gelince, nereden ufaltsam bulacağım bu altılıyı kaybetmek çok dokundu açıkçası. Bu oyunun, eninde sonunda şans denen şeye gelip takılması bazen sabrımı zorluyor.  Ama maalesef, Yeşiltaş’ı çıkarıp Ebabil’i ekleyen elime sövmekten başka yapacak bir şey yok.

 

Kronos ve Merthan gruptan iyiler, Merthan’ı uzuna Kronos’dan daha yatkın buluyorum ama ayırmayalım.

 

İzmir’de her yarış biraz daha gelişen Desvidanya’nın artık yarışını bulduğunu düşüyorum. Hem uzuna daha yatkın hem grup çok uygunlaşmış durumda. Burada Kavacık Beyi’nin kısada olduğu kadar etkili bir at yok. Çakaçak sınıf bir at ama bir uzun mesafe atı değil. Ferhathan boş kalamadığı zaman ( Çakaçak’dan dolayı kalamaz ) son derece sıradan bir at oluyor. Nadia Dancer 1400 üzerinde bariz eksilecektir. Mesafe tutabilen ve performans anlamında en tehlikeli at Skney gibi görünüyor ama o da gücü sınırlı bir at, Desvidanya’nın daha potansiyelli olduğunu ve kazanacağını düşünüyorum. Bankom.

Bu arada Agf sıralamasına baktım da bu vasat oğlu vasat grupta, Kavacık Beyi arkası dolu dolu ikinci olmuşken yüzde 3 çıkması gerçekten inanılır gibi değil.

 

Amberim’in uzun çim performansı hem gruptan hem kendi kumuna göre daha iyi. İkinci teke ihtiyaç duyanlar hiç düşünmeden Amberim’i değerlendirebilir. Yine de İzmir çimi diye insan çekinmeden edemiyor. Kapamak isteyenler için de bir sıralama vereceğim, şablona bakabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3

2.Ayak: 3,5,1,2,9,7,13

3.Ayak: 5,2,1,3,4,7

4.Ayak: 6

5.Ayak: 8,1,2,6,4

6.Ayak: 3,,5,8,13,4

 
Cengiz Gürbüz