• 28 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 4 hafta, 14 saat, 18 dakika, 39 saniye önce

Noble Boy ve Captain Cemo’nun Adana’da beraber koştukları yarışın kopyası niteliğinde bir rövanş görünüyor. 1300 mesafeli o yarışta Noble Boy numarayı alıp düzlük boyu Captain Cemo’nun minimum iki boya düşen farkla önünde kalarak rakibini geçmeyi başarmıştı. Bugün mesafe yüz metre kısalmış durumda ve bu ikisi için de bir parça avantaj olarak kabul edilebilir. Captain Cemo’nun 1200 sprinti, Noble Boy’un da direnci daha güçlü olacak. Noble Boy’a eşdeğer veya yakın şekilde sürat yapabilen başka bir tay daha olsaydı tercihim Captain Cemo olurdu fakat kendi temposunda numarayı alıp düzlüğe kadar bozulmadan gelecek Noble Boy’un rakibini yine arkasında tutmayı başaracağını düşünüyorum, bankom.

 

Oğlum Murat bildiğimiz Oğlum Murat gibi koşacaksa, çıkış gösteren bir iki taya rağmen bu gruba hala çok hakim olduğunu düşünüyorum. Royal Avşar çimde sabıkalı bir ekürinin tayı fakat ben aksiyon ve görüntü olarak çime yakıştırdım, kuma yakın koşsa bile etkili olacaktır. Kurtiniadis’in pist gözetmeksizin taylarına aktardığı güç Karatutkum’un çim yeteneği ile birleşmişse çimi de koşan, hatta daha iyi koşan bir Big Dadaş izleyebiliriz. Üç atı yeterli buluyorum.

Keremito son koşusunu göze hoş gelen, patlayıcı bir sprintle kazandı ama bugün iki gömlek üst gruba çıkıyor, özellikle Oğlum Murat’ı geçebilir mi sorusuna evet diyemiyorum. Talipcan ve Ağa Osman’ı mesafe probleminden eledim. Moon Father fena bir tay değil ama şimdilik kısada ve bir alt grupta kollayalım.

 

Sanberk’i hiçbir yarışta tek düşünmediğimi uzun süreli takipçilerim bilir. Son altı yarışındaki en yüksek ganyanı 1.75 ve hiçbirini kazanamadı. Halis etkisiyle şişik favori çıktığı yarışlar da var ama atta bir kazanma problemi olduğunu kabul etmek gerekir. Hele ki bütün oyunların Sanberk’in üzerine kurulduğu ( bugünkü gibi ) bir programda yıkabilmek adına elimizden geleni yapalım.

Uzunu koşabilen Ünsalmış, Sanberk ile beraber grubun en iyi performanslı ve güçlü ismi. İki yarış gören, sınıf bir annenin tayı Uçanateş, gününde olduğu zaman mesafe yarışlarında gösterdiği çıkışla Yakutiye ve Erboğa'dan erken davranıp öne yürümeyi başarabilirse Akustik sıralamam.

 

Gruptan farklı kumaşlarıyla Plovdiv, Quasar ikilisi, süratli yapısıyla Sarışın Kurt ve tecrübesiyle Yellow Red yazarak son ayağı kapamış oluyoruz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,8,10,7,11,12,9,2

2.Ayak: 5

3.Ayak: 2,10,1

4.Ayak: 8,3,2,6,4

5.Ayak: 1,6,5,7,2

6.Ayak: 5,6,7,8

 

Cengiz Gürbüz