• 28 Nisan Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 4 hafta, 1 gün, 6 saat, 3 dakika, 24 saniye önce

14:35 itibarıyla son ayak Azure ekledim


Absolute Power ve Börteçine yarışlarıyla ilgili bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim. Aslında iki giderek de koşabildiklerini biliyorum ama ikisinin koştuğu programların para vermeyeceğini düşünmem nedeniyle, biraz da sorumsuz davranarak eledim. Bu konuda daha dikkatli olacağımı bilmenizi isterim.

 

Başyiğit, kısrak sülalesinin etkili olduğu, tam bir kısa kum atı. Artık uzun koşmamalılar. Bugün aprantiden ve rakiplerinin formda görüntüsünden dolayı epey geride kalmış ama ben Başyiğit’in kısa kumda hepsinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Plase tekle başlamak istiyorsanız Başyiğit’i tereddütsüz deneyebilirsiniz. Duke Prospero hafif Kocaeli kumunun yağmurdan sonra iyice uygun hale gelmesiyle çok gösterişli bir yarış kazandı, çimi ve hafif kumu kabaya göre çok daha iyi koşacaktır, ama grup yine uygun, yazılabilir. Underwood’un görüntüsünün aksine kısasının daha iyi olacağını düşünüyorum,  çok uygun kilosuyla günün en cazip atlarından biridir. İlk ayağı hafif riskli şekilde üç at bırakıyorum.

Pisces 1400’ü ve ağır kumu bence sevmeyecek, Has Yağız’ın son yarışını beğenmedim, Deaucalıon’u da en iyi yarışını koşsa bile Başyiğit’in gerisinde buluyorum.

 

Akaltay Nurettin Şen’in çok kötü yer tutmasıyla son yarışını aldatıcı şekilde geride kaldı ama genel görüntüsünü beğendim. Belli bir seviyeye geldi ve uzunda daha rahat ediyor. İlk defa uzuna çıkan, son koşusunun yarış sonunda emekler halde olan Batınhan’ın tek rakip olduğu yarışta Akaltay risk edilebilir. Eğer tekli oyun kuracaksınız benim bir numaralı adayım Akaltay.

Sağlamı için Batınhan da yazılabilir.

 

Flashıng Gırl son yarışını benim Kısrak Koşusu adayım Mıss Helin’e kaybetti. Mıss Helin’in bu mesafe özürlü tayların olduğu bu sezonda Gazi için bile şanslı olduğunu düşünüyorum. Flashıng’e dönecek olursak bugün grup çok daha uygun, Vıolin’i elinden kaçırmazsa ben kazanacağını düşünüyorum. Vıolin de yazılırsa yeterlidir.

 

Burgaç ne olursa olsun gözü karartıp kaçan ve her türlü yarışın içinde kalan bir at. Yani Lord yine zorlayıcı bir kaçakla koşmak zorunda kalacak, güvenmek risklidir. Boztepebeyi ve Haktan Bey ikilisi sigortamız olsun. Özellikle Haktan Bey yarışın çok süratlenmesi ihtimaline karşı gözden kaçırılmamalı.

 

Yıldızhan Star’ı kısa kumda çok yetenekli buluyorum, Ates Kusu’nu zorlayacak potansiyeli bence var. Humbarasız da olmaz. Rüzgar Gold eğer Ates Kusu erken üstüne gitmez de boş kalabilirse tehlikelidir, neticede iyi bir Yonaguska yavrusundan bahsediyoruz, Kocaeli’nde geçtiği Bailamos, Magrib falan bu grubun çok altında atlar değil. Sonuç olarak az atlı ama cazipleşebilecek bir yarış olduğunu düşünüyorum, dört atı ayırmayalım.

 

Red Queen uzunda grubun en iyi atı ama güven vermeyen bir stili var, düzlüğü beş boy en geride dönüp yetiştirmeye çalışan bir ata güvenmek istemiyorum. Hele ki son ayakta yaşlı gözlerle Red Queen beklemek beni korkutuyor. Yarışın olmazsa olmaz atı Lea’dır. Kısada yer tutamıyor ama böyle az atlı uzun mesafe dişi yarışı bulup ön gruba kolay gelebildiği zaman çok etkili, Lea mutlaka yazılmalıdır.  Sonra Jamaıca Gırl ve boş kalma imkanı olan Mılonga.

Bol şanslar..

Not: Akaltay tekini atacaklar ilk ayağa 3,4,5 yazıp kapatabilir.

 

1.Ayak: 1,,6,7

2.Ayak: 1,,2

3.Ayak: 3,7

4.Ayak: 4,1,2,3

5.Ayak: 3,4,2,1

6.Ayak: 2,3,4,8,6


Cengiz Gürbüz