• 28 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 hafta, 6 gün, 10 saat, 18 dakika, 15 saniye önce

Arhanbey ilk yarışında aşağı yukarı beklediğim gibi koştu, o günkü 1000 metre Şart-1 lerin en iyi ikinci derecesini yaptı ve iyi bir taya kaybetti. Abileri Taşçı Pehlivan ve Yavuzsoy’a çok benziyor, iyi bir kısa kum atı olacağı kesin, yarışın net favorisidir. Hacıvat çabuk gelişecek bir Kaizbert gibi geldi bana, ilk yarışında biraz acemilik çekti, gelişen tecrübesi ve mesafenin yüz metre uzamasıyla Arhanbey’i sıkıştırma potansiyeli olan tek tay olduğunu düşünüyorum.

 

Kısa kumun kralı Kınowa iki yarıştır hafif çizilen karizmasını düzeltecektir, bankom.

 

Yakın bekleyip çok etkili yürütebilen Urla Destanı, grubunu bulduğu her yarışta güvenilebilecek bir stile sahip. Bugün muhtemelen Hanım Sultan’ın dibinde iki gidecek, boş kalan Hanım Sultan’ı bu mesafelerde erken bastırmak kolay değil ama Urla Destanı’nın bir şekilde bunu başarıp, mesafenin yardımıyla Bursa tayfasına ( Güven Bey, Moluhan vs.) dayanacağını düşünüyorum. 

Arap yarışçılığının bence bir numaralı kısrağı 26 K.Irak… Başta Yavuzhan olmak üzere Ajda, Dayıbey, Hakanhan, Kamer 18, Embir Han, Burkal gibi atları veren harika bir kısrak. İstikrarlı pedigri yakalamanın İngilizlere göre daha zor olduğu arap yarışçılığında K.Irak 26 gibi üretken kısraklar çok kıymetli. Onun kızı Ajda’nın kırıntılarından gelen Sheshbes tam anlamıyla beklenen seviyeyi gösteremese de kumda gidebileceğini düşünmeliyiz, grup da İstanbul yarışlarına göre gayet uygun, yazılmalıdır.

My Cem’in son yarışında hem düzlük temposunu hem yer tutuşunu önceki yarışlarına göre daha çok beğendim, o da bir Ajda torunu bildiğiniz gibi, koştukça daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum, Efem gibi kum için iyi bir babaya da sahip. Onu da yazıp son ayağı üç at bırakabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,5,3,2,4,7,10

2.Ayak: 2,4

3.Ayak: 1,6,4,3,2

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,1,3,6,7

6.Ayak: 1,3,6


Cengiz Gürbüz