• 28 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 16 saat, 44 dakika, 15 saniye önce

Yedili için boş kalacak Memedim, Çağ Tufanı ve Ryan Arel ayrımsız tutuyorum.

 

Durden’in yanına Demir Reis ve Savaş Atı’nı yazmaya elim gitmedi. Özellikle son yarışında Durden bu ikilinin şimdiki durumlarının çok ötesinde bir yarış koştu. Bütün yavruları kaba kuma yatkın Sado’nun oğlu Ova’nın sentetikte eksileceğini düşünüyorum, mesafenin 1500 gibi Ova için sınır nitelikte olması da cesaretimi artırdı. Ama yine de Ova sentetiği koşarsa Durden’i geçebilir, rakip yazacaklar önce Ova düşünmeli. Yücelir’in anormal geride kaldığını düşünüyorum ama onun da Tulyarbaba’dan numarayı alması zor gibi görünüyor, sentetiği de kaba kum gibi olmaz zaten. Sonuç olarak, çok iyi duruma gelen Durden’in yaşlı ve pist sorunlu rakiplerini geçmesini bekliyorum, bankom.

 

Yalpagan’ın son yarışı süperdi, ilk defa bu kadar iyi yer tuttuğunu gördüm, o grupta sonunu getirememesi normal, İlkaan’ın sentetiği kum gibi koşmadığını, kalan grubun da Yalpagan’a çok uygun olduğunu düşünüyorum, plase tek arayanlar için Yalpagan kesinlikle denenmelidir. İlkaan, Duke Of Kent , Bıg Brown ve Bavi Reş yarışın kapalısı.

 

Copperfield üçlüye döndükten sonra zorlanacağının işaretlerini son yarışında verdi. Aynı yarış geçen sene koşulsa Copperfield çok kolay kazanırdı. Arasının falan da etkisi yok bence, Three Valleys’in verdiği süratin üçlüye dönünce eskisi kadar ayırt edici özelliği kalmıyor. El Assesino mesela, bu sene yarış kazanır mı çok şüpheli. Dolayısıyla, grup uygun olsa da, 1600’e çıkan mesafede Copperfield’in yine zorlanacağını düşünüyorum. Down Town kumu çim kadar koşarsa Copperfield’ı çok zorlar ama nasıl koşacağıyla ilgili hiçbir fikrim yok açıkçası, yazılmalıdır. Nevhat yarış gördükten beklediğim duruma yavaş yavaş geliyor, Copperfield’ı sıkıştırabilir. Karadamar’ı da yazıp kapatalım.

 

Orijin harikası Uçan Uçan, Durden olmasaydı bankom olacaktı. Sanbel la’dan Nevzatney’e, Caş’tan K.Irak 26’ya uzanan, benim gördüğüm en nitelikli orijinlerden birine sahip. 1000/08 işiyle, bence uygun grupta yarışın net favorisi benim de ikinci tek için ilk önerimdir.Islah ilk yarışındaki şaşkınlığı yaşamazsa çok koşar, en çok ondan çekiniyorum. Golden Kıng, Özilhan, Yalazın Oğlu ve Oltacı yarışın kapalısı için sıralamam.

 

Tilki boş kalacak, iyi de duruma geldi, Tezcanlı’yı baya zorlar. Mesafeci görünen Şehlevent ve Yalıkavak ikilisi de mutlaka yazılmalıdır.

 

Cash In kardeşi Black Chınese aradan beklediğimin çok üzerinde bir yarışla döndü. The  De Chıne bence Adalıların elindeki en değerli kısrak. 1600’e uzayan mesafede  Hard Gold’un yanına mutlak yazılmalıdır. Glen’in Adana yarışı güzeldi, tam mesafesinde ve pistinde iyi koşacaktır. Hafif uzun mesafeye rağmen Precess Jewell da bu grupta mutlak yazılmalı. Başka ata gerek yok, yazdığım dört at da kalan grubun tamamının çok önünde.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 8,,7,5,4,1

3.Ayak: 3,2,10,1

4.Ayak: 6,,8,5,4,2

5.Ayak: 2,6,3,4

6.Ayak: 6,1,5,11


Cengiz Gürbüz