• 28 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 6 gün, 13 saat, 13 dakika, 8 saniye önce

Yedili Ganyanın ilk ayağında Alderamin ve Birkasım’ı ayırmayalım, Birkasım bu mesafeyi bitirebilir.

 

Habilden’in normal şartlar arlında kaybetmemesi lazım. En iyi olduğu mesafe, yine boş kalabileceği bir yarış, basit rakipler vs. bütün her şey lehine. Tek bırakmamanın sebebi koşabileceği bir iki yarış varken yirmi sekiz gün ara vermiş olması ve eksik görünen işleri. Ufak da olsa bir sorun yaşamış olabileceğini düşünüyorum ki sürekli ara verip koşan bir at zaten.  Yine de, gayet makul bir Agf de yakalamışken risk edilebilir.

Aradan döndüğü yarışı çok kötü olmayan Montego kısa çim – sentetik şartlarında kısa vade kabiliyetine sahip, en iyi olduğu mesafede ilk rakip düşünülmeli. Candostum özellikle 1200 de genel ortalamasının üzerinde koşuyor, onu da yazalım. Gezegen’in bu mesafede toparlayıp gelmesi biraz zor görünse de grubun uygunluğuyla son şansı ona veriyorum.

 

Durden’in sentetiği çok daha iyi ve grup da inanılmaz uygun, çok vasat ya da geri gitmiş atlarla koşacak, kazanmaya çok çok yakındır.

Kathmandu beklemeye başlayınca yarış atı oldu ve bu tarz kalabalık yarışlarda bu şekilde koşabilmek ciddi bir avantaj, kesin ilk üçte olur diye düşünüyorum. Feracehan mesafe ayırmıyor ve çok formda,  biraz kısa mesafeye rağmen Azat Kuşu’nu da yazıp yeterli olacağını düşünüyorum.

Şansküpü tombalaya dönen durumuyla gelirse bende olmasın.

 

Bekirim Halis etkisi ve nispeten yeterli sayılabilecek performansıyla yine aşırı favori olduğu bir yarışa çıkıyor. Bu kadar favoriyken ben yıkmayı deneyeceğim çünkü çok vasat bir tay, bugün kazanırsa eğer muhtemelen kazandığı ilk ve son yarış olacak.

Fıre Flame’in pedigrisi ve yarışları kötü değil, Foulita ile aynı kısrak sülalesinden geliyor ve Foulita’dan başka da iyi taylar çıkarmış bir sülale. Bugün 1400 falan olsaydı çok daha inanarak yazacaktım ama yine de ilk rakip o gibi görünüyor. Indıan Prıncess’in de son iki yarışı fena değil, biraz ileri götürebilirse tehlikeli olabilir. Bartoya gibi bu seviyeler için kabiliyetli bir kısrağın tayı Kalımba eğer çok sıkıntılı koşmayacaksa günün en cazip yarışını yapabilir, son tercihim.

 

Bu gruplarda, eğer kaçma imkanı bulabilecekse her zaman ilk tercihim Big Brown oluyor, yine tek kaçak olarak koşacak ve bence direnmeye çok yakındır. Günün cazip banko adayı olarak Big Brown’u önerebilirim.

Pistin hafif ağırlaşmasıyla şansı artan Yalpagan da muhtemelen etkili olacaktır, Zu Hat ve Dayım Benim de at yazılıyorsa eğer kesin olmalılar.

 

Baybaşkan’ın artık kazanması lazım, İstanbul’da bundan daha uygun grup bulamaz, gücü sınırlı Black Wasp ve uzunu eksik bir Gece Rüzgarı’nın en sert rakip olduğu yarışta Baybaşkan’ı tek yazmaktan başka seçenek yok. Yarış içinde çok kolay gidemeyen yapısını pek sevmesem de bugün yanına at yazılmaz.

 

Bıg Show’un bu gruptan daha yetenekli bir kısa mesafe atı olduğunu ve zamanla biraz daha gelişebileceğini düşünüyorum, zaten ilk yarışı ve şimdiki durumu arasında epey fark var, koştukça daha iyi olacak. Kazanmaya çok yakındır, eğer iki tek düşünüyorsanız ilk seçenek olarak Bıg Show öneriyorum.

Halis’in bindiği Lıon Master da gelişime açık bir tay, son koşusunda eyeri kaydığı için maksimum koşamadı. Ruzi ayağına çok çabuk bir tay, düzlüğe kadar çok kolay ve fark yaparak gelebiliyor, ilk iki yarışında devamının getiremese de bu kadar zayıf grupta ve 1200 de durmayabilir, son tercihm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/3,4,1

2.Ayak: 4,13,10,2

3.Ayak: 1,5,6,7

4.Ayak: 1/3,4,6

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1/6,7