• 28 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 4 gün, 4 saat, 36 dakika, 17 saniye önce
Doping cezasını tamamlayan Pilevneli derece ve nicelik itibarıyla gayet düzgün işlerle piste dönüyor. Geçen sezon tam Kısa Vade seviyesini yakalamış, boş kaldığı zaman geçilmesi çok zor bir at haline geldikten sonra doping cezası aldı. Pilevneli sürat ve tempoyu aynı anda yapabilen, özel kaçak atlardan bir tanesi. 1600 ve üzeri daha etkili olsa da grubunu bulduğu zaman kısada da güvenilebilir. Bugünkü yarış gidişini biraz anlamaya çalışalım. Babaeski ve Pilevneli yarışın kaçak atları. Babaeski'de artık kronikleşen startı ağır alma huyu var, gözüne kestirebildiği yarışlarda doldurarak öne gelmeye çalışıyor ama kısa mesafede ve Pilevneli karşısında Furkan Karakurt'un bu tip bir yarışa girişeceğini sanmıyorum. Pilevneli'nin liderliğini bence kabullenecek. O noktadan sonra yarış Pilevneli'nin kalitesini kalıyor, ben bu grupta kazanarak dönmeyece çok yakın olduğunu düşünüyorum.
 
Sigortamız Vaseem olsun. Pilevneli kazanmazsa yarışı geri bekleme yapan atlardan birinin kazanacağını düşünüyorum, en ugyun isim Vaseem.
 
 
 
Kızılhan için yarış gidişi yine çok uygun görünüyor, hiç sıkıntı yaşamadan öne düşecektir. Kutluerinoğlu'nun iki gidip virajla beraber hafif gıdıklayarak Kızılhan'ın üstüne gitmeye başlayacağı, genel itibarıyla Kızılhan'ın çok sevdiği bir yarış tipi olacak. Kutluerinoğlu'nun hantal yapısı sebebiyle Kızılhan'ı erken ayırabilme şansı yok, lüt yapmak zorunda kalacak ve işi çok zor, eledim. Muhrip, Yol  Bulan, Kızılhan'ın düzlüğü önde görebildiği bir yarışta rakibini geçecek güce sahip değiller. Kafadar'ın da bunu H.Gün ile başarabileceğini sanmıyorum.
 
Kızılhan için yarışın stil ve güç itibarıyla en tehlikeli ismi Ünalamca. Daha önce de beraber koşmuşlar ve Ünalamca rakibiyle lüt yapmak zorunda kaldığı için kazanan doğal olarak Kızılhan olmuştu. Bugün daha sabırlı bir yakın bekleme yaparak, Kutluerinoğlu ile boğuşan Kızılhan'a bir anda hakim olup düzlük ortalarında yarışı çalabilir. Stili ve gücü bu tip bir yarış yapmaya çok uygun, bence Kızılhan geçilirse ancak bu şekile geçilir.
 
 
 
 
9 Eylül Koşusu pek çok ihtimali açık bir yarış. Can Dadaş bu sefer ne yapıp edip öne gelecektir, tempo yapabildiği zaman uzun mesafede İzmir'in tartışmasız en güçlü ismi Can Dadaş. More Than A Game - Rebel Yell ikilisini de yazıp ufak oyunlar için yeterli görebiliriz.
 
Mesafe problemine rağmen, kalitesiyle Kınowa, benzer durumdaki Gürsoyhan ve son koşusunu çok beğendiğim Baydöker daha sonraki sıralamam. Yarışın aşırı süratlenmesi durumunda Baydöker'in kesinlikle adını duyuracağını düşünüyorum, kazanmasa bile yarışın içinde olacaktır.
 
 
 
Son ayak Han Kutlu - Gülşeker ikilisini ayırmıyorum. Tek yazılacaksa, Erpınarlı'nın Han Kutlu'yu erken sıkıştıracağı için tercihim Gülşeker olur ama kendi oyunumda ikisini ayırmayacağım.
 
Çok geniş oynayanlar, ideal mesafesine çıkan, Bankız'ı ilave edebilir.
 
Bol şanslar..
 
 
 
 
1.Ayak: 3,6
 
2.Ayak: 1,3,2,4,5,6
 
3.Ayak: 4,1
 
4.Ayak: 8,4,10,,3,9,7
 
5.Ayak: 1,4,2,3
 
6.Ayak: 1,,2,,3


Cengiz Gürbüz