• 28 Şubat Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 4 gün, 15 saat, 24 dakika, 28 saniye önce

Yedilinin ilk ayağında Zirve Tay cazip bir banko olarak denenebilir, kapalısı 1,2 de yazılmalı. 7 arkası 1,2 sıralı da güzel bir seçenek.

 

Malerba’yı uzuna yatkın pedigrisiyle ilk yarışında tek yazıp yazmama konusunda çekimser kalmıştım. İyi tayları geçti ve kolay bir yarış kazandı. Potansiyel anlamında da, olduğu yerde sayan Giray Kasırgası ve gelişime kapalı pedigrisiyle Akanasu’nun önünde olduğunu düşünüyorum. Misli ve Yedili Ganyan için tek yazılabilir.

Rakip Akandasu, Giray Kasırgası ve uzunda bile kazanıp tam mesafesine çıkan, Yonaguska’nın kızı Despedida.

 

Gülruh Hatun aradan sonra yaptığı ikincilikle eski durumunu bulmuş göründü. Taylığından beri benim beğendiğim ve kolladığım atlardan bir tanesi ve yarışını koştuğu zaman bu seviyedeki dişileri her zaman geçebileceğini düşünüyorum. Bugün muhtemelen Kemalli Dekolte’nin arkasında iki gidecek, virajda yürüterek kazanmaya çok yakındir. Normal kiloya dönen ekürisi Fülane’nin de,  yarışın yavaş gideceğini hesap edersek uzunda çok eksilmeyeceğini ve kalan grubun favorisi olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak eküriler bende banko.

 

Turap boş kalabildiği her zaman bu grubu geçiyor, bugün de değişen bir şey yok, kazanmalıdır.

 

Toron’un yanına Büyük Doğu, Kusursuz, Kafkasoğlu ve Sabırlıbey’i yazıyorum. Yüzde 66 lık bir favori değil, Ahmet Çelik ve yarış totosunun etkisiyle bu kadar önde çıkmış, 1000/10 galobu olan Büyük Doğu potansiyelini koşarsa tehlikeli.  Kafkasoğlu'nun aradan sonra ters mesafede yaptığı yarış fena değildi, kısaya dönmesiyle denemekte yarar var.

 

Drıve Faster’ın Gone West etkisiyle kaba kumu da koşma ihtimali var, uzun süredir de çalışıyor, yazalım mutlaka. Padrino’nun son yarışı şahaneydi ve gözümden kaçmıştı. Kısa mesafede çok kabiliyetli bir at, sağlıklı şekilde koşmaya devam ederse gelişecektir, bugün de şanslı. Cochabamba, Bahather ve Mascherano yarışın sigortaları.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5 / 6,4,7

2.Ayak: 4,1,5,3

3.Ayak: 5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 9,3,7,6,8

6.Ayak: 2,10,1,8,7


Cengiz Gürbüz