• 28 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 4 gün, 16 saat, 38 dakika, 34 saniye önce

Karışık görünen ilk ayakta Sivaslı Musa’yı tek bırakmaya karar verdim. Musa’nın istikrarlı yapısı, grubun çoğunu her halükarda geçmesi ve yarış gidişatı bende bu kararı çıkardı.

Akkurt, Borbore ve Turgut Usta yarışın alternatifsiz kaçakları. Üçü de, tempoyu kollamaksızın gözü karartıp öne gelen yapıdalar. Bekledikleri zaman şansları sıfır.  Borbore son yarışında startta kaldı ama sürekli yaptığı bir şey değil, takı değişikliği etkili olmuş olabilir, bu sefer düzgün çıkacağını düşünüyorum. Musa’nın bu şartlarda öndeki üçlüye düzlükte hakim olacağını düşünüyorum. En çok Keremcan’dan çekindim, yakın bekleyen yapısı ve yeterli potansiyeliyle sorun yaratabilir ama Musa’nın düzlük performansını daha çok beğeniyorum. Kavzan’ın ne koştuğunu anlayamıyorsunuz, kısası mı daha iyi uzunu mu? ne zaman iyi ne zaman kötü koşacak gibi bilinmezlerle dolu çok pis bir at. Ama en iyi yarışını yapsa bile tercihim Musa’dan yana. Muson Rüzgarı için de Kavzan hakkında söylediklerim geçerli.

Sonuç olarak, programı kolaylaştıracak Sivaslı Musa riskini almayı uygun buluyorum.

 

Belarek’in uzunda eksilme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Johnny Handsome, Sumer Rain ve Yıldırım Kız üçlüsü de bende olacaklar.

 

Kızımirem, Halime Hanım, Hanım Sultan, Elmasınkızı ve  Çeşme Fırtınası gibi çok sert kaçan beş atın olduğu bir yarışla karşı karşıyayız. Start çıkışı ve temposu en iyi olan bence Halime Hanım, o varken 1200 bir kum yarışı başka bir kaçak atın kazanması çok zor. Sultanhan’ı da yazıp ufaltmak için iki at bırakabiliriz.

Geniş tutanlar, ola ki öne gelebilirse diye Hanım Sultan, bekleyerek de koşabilir ihtimali sezdiğim Elmasınkızı ve sert gruba rağmen beklemeyi idare eder becerebilen tek isim Faytonlu Ayşe üçlüsünü de yazabilirler.

 

Kafkaslı ve More Than A Game ayırmayalım.

 

Black Adler sadece bu yarışta değil hiçbir grupta yüzde elli küsür çıkacak çapta bir tay değil. Dıvıne Boy’u mesafe 1400 falan olsa tek yazacaktım ama bu kadar tecrübesizken 1700’de risk almak çok mantıklı gelmedi. Extra Bazalt’ın İzmir yarışları beklenenin çok altında olsa da bu grupta yazılmalıdır. İndianapolis, Pan Vıctory ve düzgün çıkabilirse kıpırdamaya başlayan Longman üçlüsü son tercihlerim.

 

Son ayakta Ayaşoğlu iki yarış hiç ortada olmayınca çok geri kalmış, mutlaka yazılmalıdır, bu grubu geçecek kumaşı var. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,3,7,9

3.Ayak: 1,2/6,5,7

4.Ayak: 1,5

5.Ayak: 3,4,1,9,6,7

6.Ayak: 1,7,2,10,5,8


Cengiz Gürbüz