• 28 Temmuz Ankara ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 4 hafta, 12 saat, 29 dakika, 20 saniye önce

İlk ayakta rakam hatası düzeltildi.


Ankara kumuna ve mesafe eksenli pedigrileri incelemeye çalışalım.

Fuss torunu Boogeyman kum sürati anlamında en dikkat çekici pedigriye sahip, favorim. Gull’ın kardeşi Karma Felsefesi, ekrürinin kum atı konusundaki becerisi, Lıon Heart faktörüyle kesinlikle yazılmalı. Black Legacy, üretken kısrak Yağmurdamlası kızının Mendip’den verdiği bir tay. Yağmurdamlası baskın şekilde çim atı verse de Mendip’in sürat ve kum konusundaki kalitesi taya kum kabiliyeti de vermiş olabilir. Kum için net bir şey söylenilemese de iki üretken kısacının eşleşmesi uyumlu görünüyor. Gülengül’ün oğlu Apokalıpto ve Anabaa kızının yavrusu Nalın İsyanı son tercihlerim.

 

Uzun süre sonra Sanberk’i tek yazayım mı diye düşündüm ama sırf o yarışı bekleyene kadar oluşacak rahatsızlık hissi yüzünden vazgeçtim. Sanberk’in kariyerine bakarsak zirvenin geçen seneki İzmir kum performansı olduğunu kolaylıkla anlayabiliriz. Cömert Çocuk, Bombacan, Romeo gibi atların yanında her yarışı kazanıra kadar getirebiliyordu. İlk kez koşacağı Ankara kumunda, İzmir sezonunda gösterdiği kum gücücünü tekrarlayabilirse kolay şekilde kazanabilir, favorim.

Taçser pist, mesafe konusunda son derece cömert bir kısrak, yine yarışını yapacaktır. İki atı çıkardığımızda bu gruba hakim yarışlar koşan Hüma Sultan yarışın sigortası.

 

Zerocan sezonun güvenilir üçlülerinden biri. Düzlüğe kadar saklanıp hızlı bir sprintle işi bitirebiliyor. Son açık yarış sekizinciliği de dahil olmak üzere bu gruptan daha güçlü yarışlar koştuğunu düşünüyorum. Gökhan’a çok uygun stiliyle son iki yüz üç yüz arası dışı tutmuş, dolu kantarma bir Zerocan izleyeceğiz. Bu tayları geçeceğini düşünüyorum, bankom.

Esas rakibi Mertbaba, yeri olanlar iki tayla geçebilir.

 

Nestor ve grubun en iyi durumdaki bekleme atı Keep Walking ile bu yarışın sağlam olduğunu düşünüyorum. Nestor ön grup yarışı yapan Socrates, Destino gibi atları yarıştan düşüreceği gibi bu grupta çok az ata geçilir. Bu anlamda en elle tutulur isim Keep Walking.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,8,2,1,4

2.Ayak: 3,5,1,2,7

3.Ayak: 4,,7,2

4.Ayak: 3,,1

5.Ayak: 1,10

6.Ayak: 5,6,8,3,1,2,10

 
Cengiz Gürbüz