• 28 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 4 hafta, 22 saat, 45 dakika, 37 saniye önce

Özellikle akşam programlarında bir iki gündür ilk ayak sıkıntısı yaşıyoruz. İstanbul programıyla ilgili ilk ayak kesin şekilde çok at yazma niyetim vardı ama Prınce Of Thesouth’un bu kadar geride kaldığını görünce yine dayanamayıp günün en ciddi risklerinden birini ilk ayakta almaya karar verdim.

Prınces Thesouth’un kısa mesafe odaklı harika bir pedigrisi var, Tarabya, Sri Pekan, Luxor gibi birinci sınıf atları barındıran pedigriye sahip. İlk yarışını kolay kazandıktan sonra verdi. Ters mesafede bir yarış görüp ikincisinde İrem Su ile hemen hemen aynı yarışı yaparak üçüncü oldu. İstanbul sentetik yarışında da bugünkü koşunun favorilerinden Oddjob’a net şekilde hakimdi. Oddjob’un aynı zamanda Luxembur ile eşit yarış koştuğunu düşünürsek Prınce Of thesouth’u iki atın da önüne alabiliriz. Aslan Koçum’a 1500’ün uzun geleceğini düşünüyorum. Sonuç olarak, Prınce Of Thesouth son yarışının aynısını yaparsa bu koşuyu kazanır.

Sigorta olarak Gaddara yazıyorum. Onun da kısa mesafede sağlam potansiyeli var, ön gruba bulaşmadan iyi saklanabilirse çok etkili olacaktır.

 

İkinci ayağı çok at tutuyorum, Semend benim için güvenilir bir banko değil. Boş kalma imkanı olan Merih’e yumuşak sahada dikkat edilmelidir. Sıralamam şablonda.

 

Copperfield Agf tablosunda göründüğü kadar favori değil. Mesafesine dönen Here To Fly ve kısa çimde Touch The Wolf hariç her ata kafa tutabilecek potansiyeldeki Sinclar da yazıp kapatıyorum. Copperfield her yarışını kolay kazanıyor ama bu sermayeli olduğu anlamına gelmemeli, Three Valleys yavrularında genel olarak böyle bir özellik var.

 

Ulukız’ın özellikle son yarışından sonra potansiyeline ulaştığını düşünüyorum. Bu atlar ancak boş kalamamış haldeyken Ulukız’ı zorlayabilir. Bomboş kalacağı bugün bence kaybetmez.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,9

2.Ayak: 4,3,8,9,6,11

3.Ayak: 10,4,2,1,5,7,8

4.Ayak: 1,2,3

5.Ayak: 5,4,3,2,1

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz