• 29 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 2 hafta, 6 gün, 11 saat, 24 dakika, 26 saniye önce

Benhalil ve Ustaoğlu’nu gruptan ayırıyorum. Benhalil’in büyük bir anne potansiyeli var, koştukça bu gruptan uzaklaşacaktır, şimdi bile bu atların önünde olduğunu söyleyebiliriz. Ustaoğlu İstanbul çimini iyi koşuyor. Düzlüğe kadar dolu kantarma gelip süratini uzun süre devam ettirbiliyor, biraz farklı bir Ögünhan tayı olmakla birlikte, Benhalil dışına diğerlerinin önünde tutuyorum.

 

Babaarif, aksiyon yapısı, eşgali, gücü enteresan bir tay. Düzlüğe ön gruptan kopmamış şekilde çıktığı zaman rakip tanımaz bir görüntüsü var. 1400’de istediklerini daha kolay yapacaktır, bu atlardan fazla olduğunu düşünüyorum. Bankom Babaarif.

 

Mesafeci yapısı ve iyi tayların yanında yeterli performansıyla dikkat çeken Haskaya yarışın doğal favorisi. Babası Utapia’dan biraz bahsetmek istiyorum. İlk jenerasyon aygırlar içinde, şimdilik en dikkat çekici aygır Utaopia. Taylarının pist, mesafe aralığı hakkında henüz bir şey söylemek için erken ama sınıf at verebileceğini hissettiriyor.

Haskaya ile birlikte; çamur pistte koşulan ilk yarışını pek önemsemediğim, düzgün eşgale, güçlü bir anneye sahip Rockabye ve yine mesafeci görünen Kayı Ovası ikilisi şans verdiğim diğer taylar.

 

Son ayakta Budakhan’ı ancak potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyan bir Tezcanlı zorlayabilir. Son yarışları fena değil, form yakalayıp koştuğunu ve güçlü bir at olduğunu unutmayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,6

2.Ayak: 6,5,2,8,3,9,1,4,7,10

3.Ayak: 4,2,5,1,6,3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4,7,6

6.Ayak: 6,8


Cengiz Gürbüz