• 29 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 3 ay, 3 hafta, 6 gün, 10 saat, 15 dakika, 23 saniye önce

Turgut Usta yine boş kalacak, öyle ballı bir handikap jenerasyonu yakaladı ki bir tane bile tempo atı yok.  Bu grupta güç gösterip onu geçebilecek iki isim var: biri Sinanlı; diğeri de formunu sentetiğe taşıyabilirse Demirden.

Nefesi tam oturmamış haliyle bile bu grubu geçen Çakıryusuf ve bu sefer Kocakaya’nın kalitesiyle bu gruba hakimini daha net hissetirebilecke Daloğlu ikilisi yarışın ağır favorileri. Daloğlu düzlük sprintini güçlü tutabilmek için gerekli ne varsa Kocakaya’dan alacaktır. Bahattin dışında onları zorlayabilecek bir isim çıkacağına inanmıyorum. Bahattin görece uzun mesafeli, kalabalık yarışlara çok uygun bir yapıya sahip. Bugün de son iki yüzün en iddialı isimlerinden  biri olacak, ekürilerin eksik kalması durumunda elimizi güçlendirecek bir isim.

Kayabert çok etkili bir Kaizbert pedigrisine sahip. Annesi Japongülü vasat aygırlarla bile benim kolladığım bir kısraktı. Kaizbert’den vereceği erkek tayın potansiyeli ilgi çekici. Son işini 25’e indirmiş haliyle bu zayıf grupta kazanarak başlayabilir. İlk yarışına göre temposu ve fiziği oldukça gelişen Zebercet en ciddi rakibi. Sentetik yarışı fena olmayan Baba Nakkaş yarışın sigotası.

Always Perfect iki yarışını da oynayarak kazandı. Tayın harika bir kısa mesafe kumaşı var, kış sezonunda geçilmesi çok zor görünüyor. Bella Cıao’dan erken davranıp bir şekilde öne düşebilirse Deniz Mavisi ilk rakibi. Mystıc Green kaliteli bir sürat – devamlılık yarışı yaparak ilk koşusunu kazandı ve iyi bir grubu geçti. Bugün beklemeyi denerse etkili bir kısa sprint yapacağını düşünüyorum. Always Perfect’i geçebilir mi bilemiyorum ama tayın kumaşı bence denemeye değer.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,5,3

2.Ayak: 2,5

3.Ayak: 4,8,1

4.Ayak: 4,2,9

5.Ayak: 3,2,6,8,7

6.Ayak: 7,3,10,2,5,6,9,8

 

Cengiz Gürbüz