• 29 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 1 yıl, 5 ay, 4 hafta, 1 gün, 23 saat, 45 dakika, 33 saniye önce
Eski gücüne çok yakın bir form yakalayan Aşkabat, oldukça sıkıntılı yarışlar barındıran Ankara programında risk alacağım isimdir.
 
1900 metre uzuna değil de orta mesafeye yatkın bir yapıya hitap ediyor. Yarışın iddialı atlarını bu mesafeye göre koşturmayı deneyelim. Çakmakşah için vites ayarı hayati önem taşıyor. Temponun kademeli biçimde arttığı,  2000 ve üzeri mesafelerde esas bitiriciliği ortaya çıkıyor. Bugün de gelebilir ama hem apranti deklarersi hem yavaş tempo bence işini zorlaştırıyor. Günpınar numaraya kolay götürse dahi bu mesafenin düzlüğüne cevap verebileceğini sanmıyorum. Ezerdöver ve Babadağınolu gerekli çabuklukta değiller. Bükeç'in Aşkabat kadar iyi bir çim atı olduğuna inanmıyorum. Dizdarım için de yine ideal bir tabela yarışı görünüyor.
 
Aşkabat'ın her zaman olduğu gibi ön tarafın hemen arkasını yakalayıp düzlüğe hiç kıpırdamadan ve en iyi yerde gelecektir. Sırayla bahsettiğim tüm rakiplerinden kendisini ayıran 'arttırma' kabiliyetini bu mesafede son derece değerli buluyorum. Kurguyu emanet edeceğim isimdir.
 
Bol şanslar...
 
 
1.Ayak: 2 (Aşkabat)
 
2.Ayak: 4,1,8,7
 
3.Ayak: 3,6,8,9,5
 
4.Ayak: 4,1,2,7,6
 
5.Ayak: 5,3
 
6.Ayak: 8,1,7,6,5,3,10


Cengiz Gürbüz