• 29 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 2 hafta, 6 gün, 4 dakika, 20 saniye önce

Vazgeçilmeyen 1.21 galobu, şampiyon ışığı veren pedigrisiyle iki Şart-1 koşunun da en merak edilen tayı, yarışın objektif favorisidir. Seri ve devam edebilen taytlar veren Onurkaan’ın Bağdagül torunundan verdiği İstikbalim mutlaka yazılmalı. Emmi’nin kardeşi, iyi galoplu Tarantula son tercihim. Üç taydan birinin yarışı kurtaracağını düşünüyorum.

 

Cankardeşler’e güvenmemeyi tercih ediyorum. Daha iyi olduğu mesafeye dönen Adını Sen Koy, yüksek tempolu, yakın bekleyen atın çok lehine gelişecek yarışta Cankardeşler’i zorlayacaktır. Beklemeyi öğrenen Kadhan da yazılmalı. Amankaya da tutuyorum. Yarışın en uç ihtimali Erkmen’in Sahipbey’den erken kurtulup boş kalması, tempo ne olursa olsun dayanabilmesiyle sigorta olarak yazılabilir.

 

Drejan’ın Ezop Kahramanı’nı bozma ihtimali, Cash İn’in istikrarına rağmen ciddi sorunlu olup güven vermemesi gibi sebeplerle, sentetiğe de uyumlu Bedwulf’u da yazarak kapatıyorum.

 

Yalpagan ‘ın yeterli sayıda işi var, çok uygun grupta en kötü ikili yapacaktır. Boş kaldığı son yarışında beklediğimin altında kalsa da yakın bitiren Kechice’in iyice uygunlaşan grupta yarışın handikap seviyesi atları Uludaz, Marvelous İron vs gibi rakiplerine direneceğini düşünüyorum. Yalpagan eksik kalırsa yarışın da bence favorisi. Jokeyini bulup, kilo avantajı yakalayan Babadoğan sürprizim.

 

Storm Sea Swell’in bu grupta yanına at yazılmaz, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,9,6

2.Ayak: 2,7,8,10,3

3.Ayak: 3,2,1

4.Ayak: 2,1,5

5.Ayak: 2

6.Ayak: 4,6,13,5,7,8,10,11,3

 
Cengiz Gürbüz