• 29 Haziran İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 5 gün, 17 saat, 22 dakika, 34 saniye önce

Tatarınoğlu’nu kiç geçebilir sorusuna yanıt arayarak ikinci ayak sıralamasını oluşturdum. Aslında hiçbir atın tam içime sindiğini söyleyemem ama Tatarınoğlu da bana pek güven vermiyor. Umarım en cazip haliyle burayı geçebiliriz. Baba Ayhan’ın mesafeye çok yatkın, henüz gerçek gücünü koşmamış bir tay olduğunu düşünüyorum, öne erken gelebilirse tehlikelidir. Çimde değişen Armageddon, Tatarınoğlu’nu geçecek kadar koşar mı bilemiyorum ama rakibi eksilirse kalan grup için çok iyi bir at. Zartar yarışın kesin yazılması gereken atlarından. İyi pedigrileriyle Lucky Lass ve The Magnificent ve bir iki yarıştır aldatıcı şekilde kötü koşan, mesafeye yatkın Bingöllüm son tercihlerim.

 

Kırkdilim, Dadaşcan ve çim yarışına pek takılmadığım, kuma yatkın pedigrili Kaçakkız’ı yazarak kapatıyorum.

 

Faır Mont’un orta mesafe çime performansını grubun önünde buluyorum. Uzunda da gelebiliyor 1400 – 1700 arası düzlük performansı çok daha etkili. Rakiplerine biraz bakalım, Arnavut Beyi iki yarış kazandı ama Faır Mont’un orta mesafesi kadar koşabileceğini sanmıyorum, eküriler Ildır Beyi’nden dolayı boş kalamayacaklar, onları da eledim. Faır Mont karşısında çekindiğim tek at Ildır Beyi. Son yarışında Gündüzeli ısrarlı kaçırdı ve çok iyi koştu, direndiği atlar içinde Coffe Bean ve Love Me Tender gibi orta mesafesi bu seviyelere yakın atlar var.  Bugün 1700 biraz uzun gelebilir ama yine boş kalacağını düşünüyorum. Yarışın kaçaklarından Dombra ve Temelhan ekürilerinden Dombra’nın start çıkışı Ildır Beyi’ne göre çok yavaş. Kaba kum ve uzunda bir şekilde öne gelebiliyor ama Ildır Beyi’ni sıkıştırabileceğini sanmıyorum, Temelhan zaten illa öne geleyim derdinde değil.

Yani sonuç olarak, Faır Mont’u ancak Ildır Beyi’nin boş kalması zorlayabilir, başka şekilde geçilme ihtimali olduğunu sanmıyorum.

 

Oğlum Cem’in bu seneki kısa çim yarışları bu grubun çok üzerinde, Agf tablosunda göründüğü kadar, hatta bence daha ağır favoridir, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,2,9

2.Ayak: 1,15,2,10,11,14,3

3.Ayak: 10,2,9

4.Ayak: 4,5

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1,7,12,13,2,5

 
Cengiz Gürbüz