• 29 Kasım Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 hafta, 5 gün, 12 saat, 15 dakika, 38 saniye önce

Yavaş tempoda gelişmesi çok muhtemel bir yarış. Öne giden sadece Shibumi var, kolay yürütüp uzun sprint yapabilmesiyle önde boş kalmayı çok iyi değerlendirebileceğini düşünüyorum. Normalde Bengun’un yanına Shibumi’yi yazmazdım ama bu kadar uygun bir yarış yakalamışken elemek içime sinmedi.

Bengun da muhtemelen Shibumi’nin dibine yatar ve bu ikili düzlüğe sermayeli gelir, erken yürütürlerse Lea’nın da tehlikeli, kapamak isteyenler için son tercihim Lea.

 

Çelekan Ilgın’ın kızı Sansieda’nın yavrusu, Sansieda daha önce annesi Ilgın’a göre vasat taylar verdi. Natuhay – Bimen ikilisi uzun süre sahada kalıp handikap seviyesinin üzerine çıkamamış isimler. Sansieda’nın, Koşanefe faktörüyle birlikte en iyi tayının Çelekan olacağını düşünüyorum. Son koşusunda Oğlumejder, Kayıkçı gibi tecrübeli ve Maiden seviyesinin üzerinde rakiplere karşı çok iyi koştu ve gelişebilecek potansiyeli de var. Bugün Oğlumejder’i de geçerek kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, misli oyunlar için tek yazılabilir.

Kapatmak için Oğlumejder, Malta Şahini, Babakafkas üçlüsü ayrımsız yazılmalı.

 

Ardalı ve Rumet ikilisini ayırmak istemedim. Rumet kaba kumda Ardalı’ya göre daha tecrübeli ama Ardalı da Adana için kötü bir tay değil. Ankara kumundaki açık yarışında çok erken yürütmesine rağmen, en azından son iki yüze kadarki performansı kötü değildi, Triton’un üzerine 1500 de erken gidince son iki yüzde anormal durdu. Genel olarak o yarışın burada şanslı olması için yeterli olduğunu düşünüyorum. Rakibi Rumet belirli bir istikrara sahip olsa da geçilmeyecek bir tay değil.

 

Esmer Efe’nin son yarışını ölçü almıyorum, sonn galobu güzel olmuş ve iyi koşması beklenebilir. Bugün bomboş kalma imkanı var ve bu şartlarda kazanmaya çok çok yakındır, misli için ikinci bankom Esmer Efe.

Çağlarkan ve Tommiks ikilisi tuttukları yere göre, yarış gidişine göre birbirlerini geçebilen atlar, ayırmayalım. Son olarak, bu grupla yeni yeni koşmaya başlayan ve potansiyel anlamında çok geride olmadığını düşündüğüm Kalaycıkaya da yazıp dördüncü ayağı kapatıyorum.

 

Toşur’un tayı Gezginci hem ilk yarış performansıyla hem eşgaliyle babasının bütün özelliklerini taşıyan, zamanla Kısa Vade seviyesine çıkabilecek bir tay. Gelişen tecrübesiyle uygun grubu geçmeye çok yakındır.

 

Son ayak niçok atla geçeceğim, grup genel olarak çok vasat atlardan oluşuyor, iki taya dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum.

Sea Pearl ilk kez kaba kuma çıkacak, Opstinate’in kardeşi, son galobu 600/36 sonu 24 olmuş. Sea Pearl gibi ağır bir at için iyi bir galop sayılabilir. Grubun çok uygun olmasıyla yazılmalıdır. Paramour da ilk kez kaba kuma çıkıyor. Kısrak sülalesinde kaba kum koşabilen Alya, Dersplay gibi atlar var, babasının Pressing olmasına çok takılmamak lazım, ikinci anne Irısh Vıctory baskın bir kısrak, tayları stil ve eşgal olarak birbirine benziyor, Pressingse tam tersi çok pasif bir aygır. Dolayısıyla Paramour’un, en azından bu kadar zayıf grupta kumu koşması beklenebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,6,4

2.Ayak: 3/8,7,1

3.Ayak: 2,1

4.Ayak: 4,2,1,5

5.Ayak: 2

6.Ayak: 5,4,1,2,6,7,8,9

 

Misli

3,6,4

3

2,1

4

2

5,4,1,2,6,7,8,9