• 29 Kasım Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 9 saat, 50 dakika, 3 saniye önce

İlk yarışındaki dikkat çekici beşinciliğinden sonra  az da olsa gelişim gösterip daha iyi bir grupta üçüncülük yapan Maruf Tay bugün ilk iki yarışına oranla daha uygun bir grupla koşacak. Karayağız / Machalia çaprazlı, kumda Halisbey gibi bir at verebilmiş kısrağın torunu, dolayısıyal hem ilk iki yarışı tesadüf değil hem de biraz daha ileri gidebilir. Biraz dış start çekmiş olsa da yerini çabuk alabilmesiyle sorun yaşamayacağını düşünüyorum, tecrübeli atların tamamının önündedir.

İlk rakip Aslancan tutuyorum. 1000/11 civarı çok sayıda galobu var ve kumda kazanabilen yavrular verebilen bir kısrak sülalesine sahip. Gobakbey’in üretken kumcu kısraklardan verdiği erkek yavrular her zaman dikkate değer. İlk yarışı olsa da, iyi bir tayın hemen kendini gösterebileceği bu grupta şans verilmelidir.

Akçağaa kuma uygun pedigrisi ve grubun epey üstünde sınıfıyla, arasına rağmen son tercihim.

Süngütay’a para vermekten bıktım. Henüz ikinci yarışında Süngütay’ın en iyi koştuğu Maiden kadar başarılı olan Maruf Tay’ın yanında yazmamayı tercih ediyorum. Sorunlu bir görüntüsü de var.

 

Asarcıklı uygun grup, Diyarbeyi gidişat avantajına sahip. İki atı birbirine çok yakın tutuyorum, Diyarbeyi’nin rölanti tempolu uzun mesafe yarışları Asarcıklı’yı zorlayabilecek düzeyde, ikisini de yazıp kapatalım.

 

The Wolrd İs Yours – The Last Legend ikilisini ayırmakta zorlandım. The Last Legend’ın  çimi açık yarış düzeyinde olsa da kumda iyi bir handikap atı olmaktan öteye geçemiyor, mesafe de uzun. The World İs Yours tempoyu olabildiğince erken yükseltip The Last Legend’ın mesafe problemini kullanmak isteyecektir.  The World İs Yours’u daha şanslı bulsam da The Last Legend’ın gücüne ve yarış karakterine kayıtsız kalamıyorum, ikisini de yazacağım.

Yukarıda da bahsettiğim gibi The World İs Yours tempoyu erken yükseltecektir, The Last legend  da rakibini kaçırmamak için elinden geleni yapacak. Yeri olanlar, bu tip yarışları çok seven Gazelle Eyes’ı da yazarak yarışın üç ihtimalini de kapatabilir.

 

Kupalım’ın ekürisi Dilzar iyi bir start çıkışı yapıp Savaş Atı’nı bozabilirse yarış üç ata da açık hale gelecek. Ak Dıamond kumu da koşabileceğini gösterdi, uygun grupta şans verilmelidir. İki yüz - üç yüz metre çok etkili sprint yapabilen Kupalım, ekürisinden biraz yardım alabilirse düzlük başındaki temposuyla ön gruba bir anda hakim olup avans yapabilir.

 

Son ayak için Tekmutlu her zaman kaybediyor, bir kere de bizim için kaybetsin diyerek şanslı gördüğüm bütün tayları şablona alacağım. Çok sıkışanlar sıralamayı gözeterek son ayaktan eleme yapabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,3,5,6

2.Ayak: 8,2,1

3.Ayak: 2,6

4.Ayak: 1,3,,4

5.Ayak: 3,1,2

6.Ayak: 8,5,14,12,6,2,3,4


Cengiz Gürbüz