• 29 Kasım Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 48 dakika, 10 saniye önce

İlk ayakta çok zayıf tayların mücadelesi olacak ve banko tercihimi Geldikaya’dan yana kullanmaya karar erdim. Geldikaya’nın son üç yarış performansı da bu zayıf ve tecrübesiz rakiplerinin önünde, özellikle Maiden kazanırkenki mesafeye de yatkın görüntüsü, yarış içi temposunun iyi olması, bir anda yürütüp ara yapabilecek potansiyeli bu grup için çok kıymetli. Ara vermesinden biraz çekiniyorum açıkçası, Kaya Ekürisinin bir tayı ara verdiyse eğer muhtemelen sorun geçirmiştir. Ama sonuçta bir arap atı Geldikaya ve bugün grup inanılmaz uygun, çok eksik koşmayacağını düşünüyorum.

Rakiplerine bakalım.

Akyavuzoğlu son yarışında zayıf grubu bitiremedi, fena bir tay değil ama hem mesafenin uzaması hem de Uçar Kaan ile biraz takışacak olmasından dolayı sonlara güçlü kalamayacağını düşünüyorum. Yalaz’ın oğlu Uçar Kaan boş kalamadığı zaman 1700’e çıkan mesafede mutlaka eksilecektir. Buna rağmen Geldikaya eksik koşarsa kazanabilir ama onu da bu şartlarda elenebilir buluyorum.

Bankom Geldikaya.

 

Moonbow, Düldülbir ve Akyol üçlüsünün deli gibi kaçacakları bir yarış olacak. Moonbow öne çıkamadığı zaman etkili olamıyor, mesafenin de şöyle uzun tempo yapıp grubu dağıtabileceği bir mesafe olması lazım, 1500, 1700 arası ideal. Moonbow’un Doğu’da fark yaratan özelliği yüksek tempoya çok kolay çıkıp devam ettirebilmesi, 1200’de kendisinden daha sert kaçan bir at varsa bu özelliğini pek kullanamıyor. Bugün Akyol ve Düldülbir ikilisinden rahatsız olacağını düşünüyorum. Özellikle Akyol Moonbow’dan daha seri.

İlk atım kilosuna rağmen Vıctory Charm, hatta cesaret edebiliyorsanız ya da ilk ayağa güvenemediyseniz Vıctory Charm’ı değerlendirebilirsiniz. Eliyle bir yarış gidişatı belirlerse bundan daha iyi dizayn edemezdi. Düzlüğü kopmadan dönebilirse gruba hakim olmaya çok yakındır.

Kapamak için başta bahsettiğim üç at da yazılmalı. Sonuçta kesin olarak kimin önde kalacağını bilemiyoruz, hangisi boş kalırsa tehlikelidir. Sert gruba rağmen yakın bekleme yapabilen Capitane de yazıp ikinci ayağa geçiyorum.

 

Racon ve Crush Passes ikilisi çok yakın yarışlar koşuyor, bu ikiliyi ayırmamak lazım. Yonaguska’nın  tayı Jolly Rager’ın son koşusundan daha iyisini yapabilme ihtimali var, bu sefer durmayabilir, onu da yazalım yeterlidir.

 

Gobaklı ve Fobi’nin sert kaçacakları yarışta Gobaklı’nın daha ısrarlı olarak Fobi’yi yarıştan düşüreceğini düşünüyorum, Fobi’nin kaçmadan bu grubu geçmesi kolay değil.

Gobaklı çok yüksek tempolara çıkacak olsa bile son yarışındaki görüntüsüyle yine kazanmaya çok yakındır. Vindırhat ve Şubathan ikilisi en ciddi rakipleri. Vindırhat da son yarışında kaçmayı deneyerek taktik değiştirdi ama bugün Gobaklı varken bunu deneyeceğini zannetmiyorum. Her ihtimale karşı Şubathan’ı ve kapamak için Camuzağa’yı yazıp geçelim.

 

Didimoğlu’nun temposunu bozabilecek tek at Sıraçbey gibi görünüyor. Sıraçbey yarış başında çabukluk yapabilen bir ata ama genelde ısrarlı giden olursa dibine yatmayı tercih ediyor. Bugün nasıl koşacağını kestiremiyorum açıkçası sopa kamçı numaraya çıkması da şaşırtıcı olmayacak. O yüzden ilk başta tek yazarım diye düşündüğüm Didimoğlu’nun yanına rakip yazmaya karar verdim.

Önce Kara Kantos yazalım, Kara Kantos bu mesafelerde grup için çok iyi bir tay, Didimoğlu boş kalamazsa yarışı büyük ihtimalle Kara Kantos kazanacak. Mesafelerine çıkan Dallıcalı ve Digor da bu ikiliden çok uzakta isimler değil, kapalısı için yazılmalılar.

 

Sonda Leather Bag çok tutuyorum, kısrak iyi duruma geldi ve bugün hem grup çok uygunlaşmış hem de kaçabilme imkanı var gibi görünüyor. Gelden Step ve Blue Lıfe ikilisi yarışta kaçma ihtimali olan diğer atlar ama Leather Bag’in hem start çıkışı hem temposu daha yüksek, o yüzden numaraya çıkma imkanı bulacağını ve bitirmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum, üçüncü banko adayım Leather Bag. Gayet de cazip çıkıyor.

Akayla, Sangria ve eküriler daha sonra yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 1/8,2,3,4

3.Ayak: 2,1,3

4.Ayak: 8,2,1,3

5.Ayak: 2,1,3,4

6.Ayak: 9/2,1,5