• 29 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 4 hafta, 53 dakika, 30 saniye önce

Alternatif oyundna vazgeçtim arkadaşlar. Tabelada The Last Knıght ile bir oyun yazacaktım ama tekrar bakınca o güveni alamadım.


Tabelada 3 ün çıkmasıyla alternatif bir kurgu çıkarabilirim, 17:45 gibi zamanı olanlar göz atabilir.




İlk ayak 1400 koşulsa Megic İvailo hiç tereddüt etmeden tek yazardım ama 1400 sonrası Megic İvailo için tehlikeli. Pist, mesafe özelliği spesifik bir tay, kısada geçtiği atlar ve uzunda geçemediği atlar arasında ciddi fark olacaktır. Dediğim gibi mesafeden emin olamıyorum.

Maiden kazandığı yarışla çıkışa geçen, son koşusunda ön gruba da çok kolay tutunan Gray Wolf sabırlı şekilde Megic İvailo’nun keseceği yeri hedefleyerek koşarsa rakibini sıkıştırabilir. Çok boş bırakılması durumunda Mehmethan da bitirecek pozisyona gelebilir.

 

İkinci ayak süratli bir yarış olacak. Startla birlikte Urla Zamanı, Akarca Khan ve çabukluk yapabilirse Çınar Bey numarayı isteyecek atlar. Virajda kolay şekilde tekrar arttırabilen Akarca Khan öndeki diğer ikiliyi muhtemelen ayıracaktır. Son iki yüze gelindiğinde farklı bir yarış izleyeceğiz. Mesafesine dönen Congenial Son bu tarz yarış gidişi ve grup yakaladığı zaman çok düzgün deliyor. Tipik Zanjero eşgaliyle orta mesafe, sprint yarışı konusunda yetenekli bir at. Kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.

Mesafesine çıkan Dark Heart kilo avantajıyla yarışın süratini değerlendirebilir. Kilosu ağır olsa da bu grubun bir tık üstü atlarla sırıtmayan, beklemeyi bilen Hıgh Preause da imkanlar ölçüsünde ihmal edilmemeli.

 

Bütün sezonu Tarık Han tek oynamayarak geçirdik, son yarışıyla birlikte artık pes etmiştim ki kısaya dönünce yine tek yazmaktan vazgeçtim. Rakipler, tempo, yarış gidişi uzun süredir koşmadığı şekilde değişecek. Tarık Han çabukluğuyla değil uzun sprint gücüyle yarış kazanan bir at. Yarış içinde, başta Bildenhan’ın boş kalma ihtimali olmak üzere birkaç detay istediği gitmezse zorlanabilir. Kısa kumu iyi koşan Bay Emir’i de yazılmalı. Kısayı her zaman daha iyi koşan Firikya son tercihim.

 

Son ayakta mesafeyi rakiplerinden belirgin şekilde iyi koşan atları Serpinti, Denizyıldızı, Lady Adile üçlüsünü grubun çok önünde tutuyorum. Tekli oyun kurulacaksa da Serpinti tercih edilmeli zira ekstra koşan bir at olmayacaksa 1200’de bu gruba kesmesi zor görünüyor. Biraz daha geniş oyunlara  Strong Heart ilave edilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2,5

2.Ayak: 6,11,2

3.Ayak: 4,5,3,,1

4.Ayak: 7,3,2,4

5.Ayak: 7,4,,5,2

6.Ayak: 10,,5,7,,4


Cengiz Gürbüz