• 29 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 3 hafta, 13 saat, 6 dakika, 20 saniye önce

Ankara’da favorileri  güçlü bir program var, uygun tutup verdiği kadarına razı bir şablon hazırladım.

 

Yarışın boş kalsa iddialı olabilecek tempo atları Steppe Eagle – Botanvadisi birbiri için çok ters yapıdalar. Steppe Eagle bu sezon kariyerinin aksine karakterini inkar eden yarışlar koşuyor. Virajda ihtiyacı olan avansı almaya temposu bir türlü yetemediği için eski dirençli Steppe Eagle’ı göremiyoruz.  İki kaçaktan birini tercih edip risk almamak adına Steppe Eagle değil Botanvadisi’ni şablona alıyorum.

İte kaka düzlüğü bekleyen Gallop To West bu grupta her zaman bir yerlere gelmeyi başarıyor, kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.  Kısası daha etkili olmak üzere her mesafeye spirnt yapabilen New Day bu grupta iş yapacaktır. Great Master’a Ankara kumu epey kalın geldi ama beklemecilere mecbur olduğumuz bu yarışta Great Master dışındaki seçenekler de ümit verici değil. Ankara performansı hatırına Apiko Dora, Ankara kumu ciddi soru işareti olsa da potansiyelini yakalayan Osmaniye Çocuğu sonraki tercihlerim.

Zor bir program olsa Gallop To West – New Day ikilisini risk edilebilrdim ama programın alternatifsiz oluşu beni ilk ayağı kurcalamaya itti.

 

Aldramin gibi bir referansla yarış hayatına başlayan Teyyare'de tipik bir Kaizbert’te olması gereken temel özellikler mevcut. Süratli başlayıp yanına at beklediğini Kocaeli Maiden yarışında anlamış olduk. Boş kalır diyebildiğimiz her yarışta, potansiyeli net şekilde ortaya çıkana kadar Teyyare’yi yazacağız.

Gobakbey’in gücüyle ikinci anne Berca’nın mesafe limitini aşmış görünüp tecrübe kazandıkça düzlük performansını arttıran Mertbaba rakip tercihim oldu.

 

Birkasım, Erkmen kapışmasının yarışa etkisini çözmeye çalışalım. İkisi de çok hızlılar ama Birkasım Özcan’ın bildiğimiz abartılı ısrarıyla numarayı alacaktır. Bu noktada Erkmen’in yarıştan düşüp Birkasım’ın da düzlükte zayıflaması kesin görünüyor. Birkasım’ın kendi temposunda kalabildiği 1400 yarışlarının bile sonları tehlikeliyken Erkmenli bir yarışı bitirebilmesi için grup epey uygun olmalı. Kazanacağını sanmıyorum ama son sırada yer vereceğim.

Halisle bekleme özelliği de geliştirip diğer Kaizbertlerden farklı bir özellik gösteren Mavidalga çok ağırlıklı olmasa da favorim.  İdeal mesafe ve temposunu yakalayan Montego ve kendi halinde kalıp ön grubun düşüşünü çok iyi değerlendirebilen Alderamin yarışın şanslı diğer isimleri.

Not: Kuma döndükten sonra Montego muhtemelen yarıştan çıkacaktır. Mavidalga çıkmasa bile şansı epey azaldı. Erkmen’i kumda ihmal etmemekte fayda var. Sonuç olarak Erkmen'i şablona aldım, çıkan olursa şablondan eksilteceğim.

 

Kondisyon kazanıp Ankara kumuna çok iyi uyum sağlayan Sky Wolf, viraj yarışını da çok iyi koşabilmesiyle ciddi fark yaratıyor. Uygun grupta yine kolay bir yarış kazanacağını düşünüyorum, ilk bankom.

 

Oldu olacak derken Canpetek’in son koşusunda hakikaten olduğunu gördük. Ankara performansı Adana’ya göre her zaman daha iyiydi. Esas problemi start çıkışında ön grubu kaçırması olan Canpetek taylığında zaman zaman aşıp çok etkili olduğu bu özründen tekrar kurtulmuş görünüyor. Kumda yeteneğinin çok altındaki bu grubu geçeceğini düşünüyorum, ikinci bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,2,4,6,7

2.Ayak: 7,1,9,3,2,6

3.Ayak: 5,2

4.Ayak: 1,5,6,4,2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz