• 29 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 5 gün, 7 saat, 35 dakika, 13 saniye önce

Tayların ilk yarış performansları orijinleriyle birlikte düşünüldüğünde Siverekbeyi ve Taşan Usta’nın rakiplerinden daha hazır ve diri olduklarını görüyoruz. İki tay aynı yarışta koşmuşlar, startı iyi alabilme avantajıyla Taşan Usta yarış sonunda rakibinin yarım boy da olsa önünde kalabilmişti. Siverekbeyi dışından çıkan rakbinin çok hızlı start alıp içe doğru yaslanmasıyla deparlanacak alanı bulmakta zorlandı ve yarış boyu bu dezavantajı kapamaya çalıştı. Uzun sprintli, geniş eşgalli bir tay. Yarışın sadece düzlük performansına odalanırsak en iyi yarışı Siverekbeyi’nin koştuğunu düşünüyorum.

Bugün mesafe yüz metre uzamış, tecrübesi artmış şekilde koşacak. Benzer bir start problemi de yaşamayarak ön grubu daha kolay kontrol edeceğini düşünüyorum. Orijin olarak da bence grubun üzerinde. Babası Kırımhan taylarını Maiden çabuk çıkaran bir aygır, kısrak tarafına bakarsak, iyi anneler üretmiş Cini’yi görüyoruz. Bütün bunları topladığımda Siverekdiyarı benim bankom oldu.

 

Virajda dışa açılmasına rağmen ilk yarışını kazanmayı başaran Maceracı protesto ile üçüncülüğe atıldı. Yaptığı faul sonuca etki edecek şiddette değildi, lüt yaptığı atlara tamamen hakim pozisyondayken hafif içe yaslanması sonucu yarış bence haksız biçimde değişti. Start çıkışı ve akışı düzgün bir tay, yine sonuna kadar gelecektir.

İlk yarışını Ankara’da koşan Kapıdağ viraja kadar ikinci pozisyonda gelip aniden kesmişti. Annesi Lalezar Atasoy’un tam kardeşi. Zigana’nın etkisi, Adana’nın tay seviyesinin zayıflığıyla ilk çim yarışında etkili olacğaını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 3,12,11,10,5

3.Ayak: 3,1,2,5

4.Ayak: 5,4

5.Ayak: 1,12,14,3,6,7

6.Ayak: 9,1,8,10,13,3,7,4


Cengiz Gürbüz