• 29 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 hafta, 3 gün, 9 saat, 37 dakika, 36 saniye önce

Çok sevdiği Ankara kumuna boş kalabileceği bir yarışla dönen Bilbilan’ın uygun gruba dayanacağını düşünüyorum, bankom. Yeltay Ankara’nın şimdiye kadarki net olarak ne iyi tayı, uzun süre 1-1-1 yaparak devam edecektir, ilk altılıda ikinci bankom.

 

İlk ayak biraz zorlandığım bir yarış oldu, her atla ilgili kafama takılan, olumsuz bir şey var. Bogdanoviç uzunda sırıtmadı, çimi de koşacaktır ama henüz mesafede çok güvenilir bulmuyorum. Wın The West İzmir’de hep aynı ve zayıf atlar önünde düzgün toto yaptı, Sadlers Wells etkisiyle uzunla ilgili hiçbir sorunu yok ama ne kadar ileri gidebilir, çimde ne olur tam bilemiyorum. Abisi Gallop To West’in çimi berbat ve eşgal olarak da çok benziyorlar. Cihan Pehlivanı’nı bugüne kadar pek ciddiye almadım, Mali’dir, üçlüye dönünce kaybolur gider dedim ama son yarışı güzeldi, Mali değil de Kehribar esintileri var bu tayda, uzunu da koşacaaını düşünüyorum. Baba Ferhat için çimde gider ya da gitmez diyemiyorum, kum atı da çim atı da veren bir pedigri, potansiyeliyle yazılmalıdır. Mıster Tıcker bence uzunu sevmeyecek ama grup uygundur, elenmez.  Hayemola, Sintor Şamil ve Sefir Bey’i de yazarak ilk ayağı kapatıyorum.

 

Beynam’ı geçebilecek tay muhtemelen yarışı da kazanır, Beynam’ın belli bir sürati var, az çok ne yapabileceğini biliyorum, onu geçebilecek atı arayarak ikinci ayağı kurgulamak en mantıklısı. Semoshum’un oğlu Vasıly gelişime çok açık bir tay, mutlaka yazılmalıdır, iyi de bir ekürisi var. Nihayet çimi bulan Kesme Şeker günün en cazip atlarından biri. Kısa çimin en becerikli kısraklarından Mihirşah’ın kızı Pure Love da yazıp yeterli görebiliriz.

 

Düzgün işlerle hazırlanan Tambora, biraz kısa mesafeye rağmen yarışın favorisidir. Rocket Man’in çiminin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bu atları geçecek potansiyeli var, kesin yazılmalıdır. Dedemşah yarış gördükten sonra hemen kendini bulan bir yapıya sahip, uzunda da eksilmiyor, bugün biraz geri çıkabilir, dikkat edelim. Dıvıne Heart ve Oğlum Berat son tercihlerim.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,2,7,9,4,5,12,13,15

2.Ayak: 2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5,2,6,1,4,3,8,9

5.Ayak: 3,10,12,13

6.Ayak: 8,11,2,5,3

 

Olgunabi’yi sık sık ara vermesiyle biliyoruz, muhtemelen ciddi sorunları var. Ama koşmaya başladığında sorunsuzmuş gibi, bir iki yarış gördükten sonra hemen toparlayan bir at. Hafif uzun mesafeye rağmen çok uygun grupta net favorim.  Akhun’un çimini beğeniyorum, yarış karakteri de olan, kazanıra girdiğinde genelde yarışı fotoya kadar götüren bir at, ufaltacaksak eğer ilk tercih burayı Olgunabi – Akhun bırakmak olmalı.

İyi gününde çok koşan Gölcük Aslanı ve çimi bulan Alişirin Oğlu daha sonra.

 

Undaunted’ın nende bu kadar geride kaldığını anlamadım.  Son yarışını izleyip yarış gözü olan, az çok orijin bilenler Undaunted’ın ne kadar şanslı olduğunun farkındadır. Hemen hemen bütün Rey De Cafe tayları gibi süratli, yarış başı temposu güzel… tecrübesiz çıktığı ve muhtemelen eksik olacağı kumda bile ikinci yarışında Mountain Eagle’ın son yüze kadar önünde olması bu yarış için çok değerli.

Bugün grup da çok uygun, bir iki tane çekindiğim, ilk defa koşacak tay var ama onları risk etmekten başka çare yok, ayrıca Undauntud’u ilk defa koşan bir tayın 1200’de geçmesi için bence en az Kısa Vade atı olması lazım. Sonuç olarak, bu kadar geride kalmışken, cazip programda Undaunted riski alınmalıdır, bankom.

 

Kumda bile çok iyi koşan Vakurkız’ın çimi çok başka olacaktır, uygun grupta ikinci tek için düşünülmesi gereken ilk isim bence Vakurkız.

İdealist’in son yarışı güzel oldu,  1600’e uzayan mesafede, Vakurkız yokmuş gibi davranırsak kalan gruba kolay kolay geçilmez gibi duruyor.  Hazırlıklı dönen Güney Fırtınası boş kalabilirse tehlikeli olabilir, geniş tutanlar için Irkım ile beraber son tercihim.

Bol şanslar.

Not: Bütün programda aklımda kalan tek at Mercanlı oldu, 150 üzeri olmasın diye elemek zorunda kaldım.

 

1.Ayak: 5,2,6,1,4,3,8,9

2.Ayak: 3,10,12,13

3.Ayak: 8,11,2,5,3

4.Ayak: 7,2,,4,3

5.Ayak: 10

6.Ayak: 3,,9,,6,5


Cengiz Gürbüz