• 29 Nisan İstanbul ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 6 gün, 11 saat, 17 dakika, 56 saniye önce

Beşinci ayakta Elfidam yerine Dibaolik yazılmış, sıralamayı düzenledim.


İlk yarışını iyi yer tutamadığı için kaybederken bu grubun tamamından daha kaliteli bir yarış koşan Memduhağa ilk ayağın ve günün en net favorilerinden.

Hastikoğulları ilk yarışındaki sürati, bunu geliştirebilecek pedigrisi ve Kocakaya tercihiyle Memduhağa’ya rakip tercihim oldu.

 

Sado tempo atlarına hakikaten çok iyi biniyor. Hangi kaçakla öne çıkacağını, hangisinin bekleme yapabileceğini iyi analiz edebilen bir jokey. Kaçan atı öne çıkamasa bile düzlüğe diri getirmeyi başaran ender jokeylerden. Adını Sen Koy ile Mavidalga karşısnda belirlediği taktik şahaneydi, atların gücü dolayısıyla beklediğini bulamasa da niyet olarak Sado’nun taktiği son derece zekiceydi.

Bugün ciğerini bildiği Özpar ile bol kaçaklı, çok uygun grup yakaladıkları bir yarış koşacaklar. Yarış gidişi ve mesafe Özpar’ın aleyhine görünüyor ama Sado’nun zekası, Özpar’ın mesafede de gruba hakim kalitesiyle, doğru bir yakın bekleme yaparak kazanacaklarını düşünüyorum. Dört yaşlıların Sorgunaslanı ile başlayan büyüklere hakimiyeti Karayama ve Yetim Ahmet ile benim gözümde tescillendi. Kaçakların çoğunun yarıştan düşeceği bu yarışta Özpar eninde sonunda Ak Fetih’in rakip kalacağı bir yarış koşacak, kazanacağını düşünüyorum.

 

Gümbürgümbür ve Kreacher yarışlarından sürpriz arayacağız. İkisi de bugünkü rakiplerine zaman zaman kaybedebilen atlar.

 

Makambo son yarışı benzeri bir taktikle koşacaksa Tımetosaygoogbye’ın sonlarını zayıflatabilir. Elfidam, Fıre And Smoke ve ilk defa çim görecek Didactic’i de  yazarak kapamayı tercih ediyorum.

Bol şanslar..


Not: Ufaltmak için öncelikli tercihiniz beşinci ayak olsun.

 

1.Ayak: 6,4

2.Ayak: 4

3.Ayak: 3,2,4,1

4.Ayak: 1,3,5,4,2,6

5.Ayak: 1,6,3,,,2,8

6.Ayak: 9,12,2,,,4,3,6,10,14,18


Cengiz Gürbüz