• 29 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 4 hafta, 2 gün, 3 saat, 18 dakika, 56 saniye önce

İlk ayakta günün çok at yazılan yerlerinden bir tanesi, en azından misliyi cazipleştirmek için,  yarış gidişindeki bazı detayları ve genel mesafe performanslarını kullanarak iki ata kadar düşürdüm.

Sıraca her türlü gidişata uyum sağlayabilen yapısı, formda görüntüsü ve grubun uygunluğuyla yarışın net favorisi. Sıraca’yı geçebilecek atı arayarak ilk ayağı kurmak mantıklı görünüyor.

Kızılhan birkaç yarıştır boş kalamadı, Egebeyi, Ruat vs gibi çok sert kaçaklara denk geldiği için yarışını koşamadı. Sıraca, Eyvvah Uzun Mehmet falan kendisi için biraz sert rakipler gibi görünse de Kızılhan boş kalabildiği her yarışta tehlikelidir. Sıraca nasıl geçilir sorusuna benim aklıma yatan en mantıklı cevap boş kalacak Kızılhan’ın dayanması ihtimali oldu. Dolayısıyla, misli oyunlar için ilk ayağı iki atla geçmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Diğer atlara bakalım, Kaçın Geliyor’un bu sezonki İzmir performansı Sıraca’nın gerisinde, Muhrip hiçbir zaman Sıraca ayarında yarışlar koşmadı,  Karamürsel’de kıpırdamalar var, en çok çekindiğim at o ama Sıraca ile beraber koştukları son yarışlarında epey fark yedi, onu da misli için elenebilir buluyorum. Eyvah Uzun Mehmet uzunu sevmiyor, iki gidip yürüten stiliyle Kızılhan gibi inatçı bir atla teke tek kalacak, zaten dezavantaj olan uzun mesafeyi bu detay daha da zorlaştırıcı hale getirecektir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak misliye iki at yazalım, kapalısı için bahsettiğim bütün atlar ilave edilmeli.

 

Hanedan’ın oğlu Zatı Şah’ın potansiyelini bulduğunu düşünebiliriz, son yarışını aynı grupta çok kolay kazandı, 1200 galobu şahane olmuş, yine kazanmaya çok yakın görünüyor.

Özgürünoğlu benim çekindiğim atlardan bir tanesi, istikrarsız yapısına rağmen potansiyeli var, kısası da daha iyi, önce onu yazalım. Aradan dönen Korateş için grup çok uygun, yarışını yaparsa kolay da kazanabilir. Üç at bende yeterli.

 

Aradan çok iyi dönen Fly So Free’nin yine boş kalabileceği şartlarda ve iyice uygunlaşan grupta geçilmesi sürprizdir, bankom.

 

Cemcem’in uzunda Kinowa’dan daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Kinowa’nın hem yarış stili hem de pedigri olarak orta mesafeye yatkın bir görünümü var, yarış hayatında kötü koştuğu tek kum yarının 2200 mesafede ve maksimum performans gerektiren bir grupta olması bence tesadüf değil.

Özcan’ında bunun farkında olduğunu, yüksek tempolara kolay dayanabilen Cemcem ile yarışı olabildiğince süratlendireceğini düşünüyorum, bence kazanmaya çok çok yakındır, misli için Cemcem’i tek bırakalım. Sonra Kinowa.

 

Can Dadaş mesafeye de çok yatkın görüntüsü ve yine uygun grupta koşacak olmasıyla yarışın net favorisidir. Pepito’yu elemek istemedim, Pepito’nun bu gruplara yetecek potansiyeli var, annesi Deep Sea genelde kısa – orta mesafeye daha yatkın yavrular verse de az atlı ve zayıf olan bu grupta bunun çok önemli olmadığını düşünüyorum, onu da yazıp iki atla gayet yeterli geçilebilir.

Pinkgold’un öz kardeşi tam bir 1200 atıydı, aradan sonra 1600/41 yapabilen iyi taylarla koşacak, ben yazmamayı tercih ediyorum, son karar size kalmış. Grayempire’ın da son yarışını çok beğenmedim.

 

Bomboş kalacak olan Karaçivi’ye dikkat edelim, Mösyöspartaküs’ü çok zorlayabileceğini düşünüyorum. Kalitesiyle Harzemşahlı da yazarak son ayağa hem normal hem misli için üç atla kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5/4,1,3,6

2.Ayak: 10,6,5

3.Ayak: 5

4.Ayak: 1/6

5.Ayak: 1,4

6.Ayak: 1,4,2