• 29 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 3 hafta, 5 gün, 19 saat, 20 dakika, 52 saniye önce

Whıte Hart Lane ile İstanbul’a başlayalım. Grup ve yarış aralığı olarak çok doğru şekilde koşulan Whıte Hart Lane istikrarını hiç bozmadan devam ediyor. Yenilmez’e bir noktadan sonra hakim olup Power Love’a da kaybetmeyeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Farilyalı son yarışında beni de ekendini de rezil etti. Bu sezon ilk defa beklentinin altında kalıp eksik koştuğunu gördük. Evet tempo çok yavaştı falan ama hiçbir yerde bildiğimiz Farilyalı aksiyonlarını göremedik. Geldiği yerin bahanesi tempo değil. Anlık veya kısa süreli bir sorun yaşaması en muhtemel seçenek gibi görünüyor. Aksi halde Kitapçı ekürisi on sekiz gün sonra bu atı koşmaz.

Tereddüt edip at yazmaya kalkarsak Müfettiş’den Champ Lion’a uzanan, Farilkyalı’nın yanında komik atlarla şablonu doldurmuş olacağız. İkinci at pozisyonundaki King Of Rock’ı son yarışındaki haliyle bile geçebilir poisyondaydı. Ben tek bırakıp yine kötü koşması durumunda direkt beşliyi hedefeyeceğim. Belirgin bir sorunu yoksa bu gruba kaybetmez. İki altılı için de bankom.

 

Denk üç yaşlı jenerasyonunda Çanakkale Zaferi Koşusu bol alternatifli görünüyor. 1600 belki biraz ipucu olabilir ama son iki yüzde kuvvetlenen birden fazla isim olduğu için dikkatli olmakta fayda var.

Oğuzboylu yaırşın en ilginç ismi. Albatur, Caş, Cevher gibi hakiki mesafe atlarını üreten Mahsuse sülalesinin ürünü Oğuzboylu son üç yarışında ciddi bir çıkış gösterdi. Bu grupla beraber koştuğu Karacabaey Koşusu’nda erken yürüyerek grubun içinde kalmayı başarıp, stili dışı koşmasına rağmen fena yerde gelmemişti.  Müslüm bugün ön tarafa hiç bulaşmadan olabildiğince sabırlı kalacaktır ve bu şekilde koşacak Oğuzboylu’nun 1600’de çok etkili olabileceğini düşünüyorum. Ulıbatur’un temposuyla yarışın en şanslı grubu geri bekleme yapabilen atlar.

Derin Mavi, Çaltepe, Azant ve Çakıryusuf şanslı bulduğum diğer isimler.

 

Mine Of Fire ve The Last Romcance arasında net bir ayrım yapamadım ama iki atın dışına da çıkmayacağını düşünüyorum.

İlk altılıya Queen Beryl yazılabilir.

 

İlk yarışını en az bir buçuk saniye sermaye ile kazanan Aragorn bu rakiplerinen farklı potansiyele sahip. Çabukluğuyla iş yapan Padre Padrone – Kurucu ikilisinin limitlerinin son yarışları kadar olduğunu düşünüyorum. Aragorn bugünkü yarışın süratine uyma konusunda bir sıkıntı yaşamazsa farklı potansiyeliyle kazanmaya oldukça yakın.

Farilalyalı’nın kazanmaması durumunda beşli için veya ikinci altılıya alternatif banko olarak düşünülebilir.

Padre Padrone, Kurucu, İnto daha sonra şans verdiğim isimler.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1

2.Ayak: 1,3,7,9

3.Ayak: 1,5,7,,4,3

4.Ayak: 5

5.Ayak: 11,8,6,2,5

6.Ayak: 5,7,,6

İkinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 11,8,6,2,5

3.Ayak: 5,7 

4.Ayak: 5,4,7,8,1,2,6

5.Ayak: 1,,6,4,3

6.Ayak: 6,2,3,7,10,9,11,4,5,8,12

 
Cengiz Gürbüz