• 2 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 2 hafta, 3 gün, 9 saat, 18 dakika, 44 saniye önce

Lucky Foot bankosuyla Ankara’ya giriş yapalım. Tayın kısrak sülalesinde gen aktarımına bakıp gözümüze hemen Centroline kızı Hanımtay çarpmalı. Big Sea, Güvenefe, Justın Time gibi atların yetiştiği familyanın pist mesafe aralığı oldukça geniş. Temel özellik olarak her şarta dayanıklı, güçlü at verebiliyor. Jutın Time’ın ilk tayı The Monster az koşup zaman zaman başarılı olmuş, pedigrinin karakteristiğini yansıtan bir isimdi. Bültende görülen 1000/03 işlerinin doğru olduğunun teyidini aldım. Ayrıca start provasını da kazanmış.Pedigri kalitesi itibarıyla dişine göre görünen grubu geçeceğini düşünüyorum. Bankom.

 

Azmantor, My İnfinity ile aşırı şekilde dalaşmzsa kazanmaya yakın görünüyor. Bu gruptan üstün bir tay ama Özcan’ın bu tip yarışlarda kötü tercihler yapabilmesi, mesafenin 1300 olması emin olamamama neden oldu. Orta ölçekli oyunlar gözü karartıp Azmantor’a güvenebilir, zira diğer handikap yarışlar dört at altı eleme yapabilmeye oldukça kapalı.

Bahsettiğim olumsuz senaryo gerçekleşirse; bu tip yarışlarda bekleme atından maksimum verim olan Kocakayalı Ceku, çimde değişebilir görüntüsü olan Tipitip, ilk yarışını dolu kazanan Sky Moon sıralaması birlikte düşünülmeli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 4,11,5,3

3.Ayak: 2,,1,3,5

4.Ayak: 5,1,2,3,4,6,7

5.Ayak: 4,6,9,5

6.Ayak: 6,2,1,7,8,12


Cengiz Gürbüz