• 2 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 hafta, 4 gün, 20 saat, 52 dakika, 26 saniye önce

Elazığ yayınlayıp yayınlamama kararımı tay yarışlarını inceledikten sonra vereceğim, 16:00 civarı duyuru yapılacak.


İdman pistinde çok iyi görünen, İzbatur / Tigres Lass çaprazlı, son derece karizmatik bir isme sahip Karayama yarışın net favorisidir. Dalton ve Özkoşağa beğendiğim diğer taylar oldu, üç atla geçiyorum.

 

Yarış gören ve çabuk toparlanma özelliğine sahip Cash İn, Goygochea ve Ezop Kahramanı’nın süratlendirecekleri yarışta bankom oldu. Goygochea’ya bu mesafelerin uzun geldiğini son koşusunda net şekilde gördük, Ezop Kahramanı da boş kalamadığı zaman seviyesi düşüyor. Yarışın Ryan Arel ve Cash İn’e dönme ihtimalini daha yakın buluyorum. Ryan Arel’de de şöyle bir özellik var ki her yarışında aynı sprinti yapmıyor, özellikle az atlı yarış performansını beğenmiyorum. Kalitesi ve uygun yarış gidişiyle, üçüncü at yakalamışken Cash İn riskini alıyorum. Bu yarışa üç at yazıp kapatmak mantıklı değil, Mavidalga’nın olduğu ilk altılı misli kurulmalı.

 

Kaizbert’in en iyisi Mavidalga için bu rakipler Maiden ayarında.

 

Gümüşkesen’in orijinini görünce dibim düştü desem en açıklayıcı yorumu yapmış olurum. Harika bir potansiyele sahip, üretken bir kısrak sülalesi var. Gül Tunca’nın Turbo’dan verdiği erkek tayın yanına rakip yazarken biraz ellerim titriyor ama ilk ayaktır diye risk almak istemiyorum, ben misli oyunuma tek yazacağım. Ateştoğu’nun oğlu Günışığı, kısada her zaman yetenekli atlar veren pedigrisiyle Onursan ve yine güzel orijinli Gürgöze rakipleri.

 

Yarış gören ve fena koşmayan Timsal, mesafesine dönmesiyle çok uygun grupta net favorim. Mesafe biraz uzun görünse de Doyoun Herted’a bir şans daha verilmeli. Zartar’ı süratli pistlere pek uygun bulmuyorum ama grubun zayıflığıyla üçüncü ve son tercihim.

 

Son yarışına hayran olduğum Harput Rüzgarı’nın Corcovado’dan daha yetenekli bir tay olduğunu düşünüyor, tek yazıyorum.

 

Sahipbey’in kaçaksız ve mesafesinde koşacağı bu yarışta yanına at yazılmaz.  Kapatalım desek üç at daha yazmak zorundayız, yatacaksam bile bu grupta ve boş kalacakken Sahipbey’in yanına üç at yazmam.

 

Sentetikte çimdeki kadar etkili yürüyemeyen Ak Fetih bu gruptan farklı yeteneğe sahip, gelişen tecrübesiyle, gücünü koşması durumunda zorlanmayacağını düşünüyorum. Sigorta olarak pisti tanıyan ve bu sefer kuru çime çıkan Düşeş yazılabilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 4,2,6

2.Ayak: 5

3.Ayak: 3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,,5,4,6

2.Ayak: 1,4,2

3.Ayak: 8,2,1,3,5,4,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2

6.Ayak: 10,9


Cengiz Gürbüz