• 2 Aralık Bursa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 1 gün, 23 saat, 31 dakika, 19 saniye önce

Beşinci ayak Gloss For Us eklenmiştir.


İlk ayakta çok sırıtan bir tay gözüme çarpmadı açıkçası, süratli aygırların olduğu, birbirine denk bir grup gibi görünüyor. İdman durumları da birbirine yakın. Kaneko, Country Reel, Miklagard, Luxor, Perfect Storm gibi Şart-1 yarış için elemenin çok riskli olduğu aygırların tayları var, o yüzden mümkün olduğu kadar fazla at yazalım.

Cazip çıkan taylardan Prenses İlsu’ya dikkat çekmek istiyorum. İkinci annesi Bedtime Story kısa mesafe kaba kumda Tosunoğlu, Susturan, Muttalip gibi çok iyi yavrular verdi, üretken ve baskın bir anne. Kızının Perfect Storm’dan verdiği bu tayın da erken gelişime çok açık olduğunu ve en sevdiği şartlarda koşacağını düşünüyorum, onu yazalım mutlaka.

 

En çok Kızıl Göz tutuyorum. Henüz tam gücünü koşmadığını düşünüyorum Kızıl Göz’ün, bu grup için potansiyelli bir kısrak. Son yarışında erkek atların arasında bu gruba yetebilecek bir yarış koştu, starttan daha iyi çıkarsa bugün çok şanslıdır. Nurlataç’ı yazalım, o da bu mesafe ve gruplarda her zaman iyi koşan, güven veren bir kısrak. Seven Sisters’ın uzun süredir etkili bir yarışı yok ama işleri güzel, çıkbitir yapabilir. Gülerce ve Soyugüzel’i de yazıp geçebiliriz.

 

Banko tercihimi yüzde yüz içime sinmese de Batmanaslanı’ndan yana kullanıyorum. Rakiplerinden çekindiğim için değil Batmanaslanı’nın biraz nazlı bir yapıya sahip olduğunu düşündüğüm için yüzde yüz içime sinmediğini söyledim. Yoksa Ankara yarışlarını koşacaksa kazanmaya çok yakındır. Ciddi bir gidişat avantajı da var, Halime Hanım ve Kuğu Güzeli muhtemelen çok sert kaçacaklar, Parola da öne gelmek istemese de yüksek tempolara  kendi başına çıkabildiği için temponun artmasına yardımcı olacaktır.

Bu şartlarda hem 1000/08 galobuna, hem potansiyeline hem yarış gidişatına güvenerek banko öneriyorum. En çok Şehlevent ve Halima Hanım ikilisinden çekiniyorum. Halime Hanım’ı Kuğu Güzeli’nin yine sert kaçacağını düşündüğüm için eledim. Şehlevent bir Ufukbir yavrusu, İstanbul performansı bu grup için gayet tatminkar ve Ufukbir yavruları kumda da çok eksilmiyorlar ama onu da Batmanaslanı’nın potansiyeline daha çok güvendiğim için eledim, çok geniş tutanlar yazabilir.

 

İlk bakışta Yıldızhan Star, Borbore ve Çalık üçlüsü birbirini bozacak gibi görünüyor ama özellikle Borbore’yi elerken dikkatli olmak lazım. Yıldızhan Star’ın start çıkışı eskisi gibi seri değil, Doğu da her yarış takılarak çıkıp öne gelemiyordu. Bugün mutlaka öne gelmek isteyecektir ama o gelene kadar Borbore basıp gidebilir, yüksek tempoya çıksa da grup ve mesafe çok uygun, bitirebileceğini düşünüyorum. Çalık zaten sert kaçan olursa hemen dibine yatıyor.

Önce Borbore sonra Burakşah yazalım, kaçanların ve bekleyenlerin en iyileriyle bu yarışı geçelim.

 

Son iki ayak denk yarışlardan oluşuyor ama dörder beşer atla içinden çıkabileceğimizi düşünüyorum, çok ince düşünmeden sıralamaya sadık kalmanız önerimdir.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,10,9,1,3,5,6,7

2.Ayak: 3,1,10,6,4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 7,5

5.Ayak: 5,1,2,6,3

6.Ayak: 5,3,6,10