• 2 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 5 gün, 17 saat, 32 dakika, 8 saniye önce

Boş koşularda Lemi Gambino,Lhazareen ikilisi ve Dolce Vita rakiplerinin çok önündeler, üçlü ganyan bu şekilde kurulabilir.

 

Mesafenin yine 1200 olmasıyla Blamina torunu Zerşina zayıf grupta çok şanslıdır. Son yarışında hem yer tutuşunu hem temposunu geliştirmiş göründü, bir iki kapalı kutu tay var, o yüzden tek yazmaya cesaret edemedim ama büyük ihtimal kazanacak.

Kumun birinci sınıf kısraklarından Şahinaz’ın Kaneko’dan olma torunu  Wolf Trap ilk yarışında genel performans olarak değil belki ama yarış başındaki temposu ve çabukluğuyla dikkat çekti, sadece o hali bile bu gruba yetebilir ki galopları çok iyi olmasa da kaba kuma daha yatkın bir pedigirisi var.

Country Reel’in çabuk ayaklı kızı San Francisco aradan sonra çok uygun gruba çıkıyor ve tam mesafesinde koşacak, onu da yazalım ufak oyunlar için yeterli görülebilir.

Yarışın kapalısının altı ata kadar yolu var, iki bankolu bir oyun kurduğum için imkanı olanların altı atı da ayırmamasını öneririm.

 

Kaizbert’in oğlu Avan son yarışında kıpırdamaya başladı ve bugün boş kalabilir gibi görünüyor. Piriştineli ve Sivaslı Musa zaman zaman öne gelseler de çoğu zaman yakın beklemeyi tercih ediyorlar, Avan boş kalırsa bu sefer çok şanslıdır.

Hong Kong uzunda eksildiği için, kısada da kalabalık gruplara denk geldiği için kazanamıyor. Bugün hayatının en uygun yarışlarından birini koşacak, hem mesafesi, hem az atlı bir gruba çıkıyor. Jokeyi Gökhan Bektaş da bu tip kısa sprinti olan ve iki yüze kadar saklanması gereken atlara binmeyi iyi bilen bir jokey, hatta genellikle böyle atlara bindiğini söyleyebiliriz. En kötü ikinci olacağını düşünüyorum, plaseye Hong Kong tek yazılabilir.

Başhekim’i son yarışında banko önermiştim ama hiç hazır görünmedi, özellikle 1200 de yetenekli bir at olduğunu biliyorum, biraz gelişim gösterdiyse mutlaka etkili olacak. Ufaltmak için bu üçlü yeterli görülebilir.

Bu grupta yedi atın da belli ölçüde elle tutulur tarafları var, kapatmak için hepsi yapmak en sağlamı gibi görünüyor.

 

Babaeski bomboş kalacağı bir yarış yakalamış ve bu şartlarda çok iyi bir tay, gelip geçmek çok kolay değil. Bugün Beratbey de dahil olmak üzere bütün rakiplerine direnerek kazanmasının bekliyorum.

 

Babaeski için söylediklerim Red Rebel için de geçerli. O da çok uygun gruba çıkıyor ve boş kalma imkanı var, hafif uzun mesafeye ve ağır kilosuna çok takılmamak lazım, Red Rebel’in Penguen de dahil olmak üzeren gruba karşı kiloyla kapatılamayacak bir üstünlüğü var. Üstelik boş da kalacak gibi görünüyor. İkinci at yakalamışken kesinlikle risk edilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,7,6/3,5,4

2.Ayak: 3,1,6,5,7,8,11

3.Ayak: 4,5,6/2,3,1,8

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4,8,6,5,11,2