• 2 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 hafta, 3 gün, 8 saat, 36 dakika, 7 saniye önce
Ankara'da ilk dört ayağı kazanan atların üçü ilk atım olmasına rağmen yanlış banko tercihiyle oyunu bıraktık. Artuklu'nun Umutlu'nun temposuna bir türlü çıkamaması ve 1400'ün biraz uzun gelmesi yarışı Alyosha'ya getirdi. Hayatı Cedid de kazansaydı ilk ayak Dizdaroğlu'nu tercih etmediğim için çok üzülecektim. Sağlık olsun diyelim.
 
 
Yabancı atlarla ilgili net bilgi sahibi olmadığım için riski yerli atların olduğu yerde aldım Altılının leş olduğu programda yedili şablonu vereceğim.
 
 
Birinci koşu dişi yarışında, çok kötü bir start çıkışı yapmazsa, çimi de olan, mesafe kalitesi grubun üzerinde Lea riski alınabilir.
 
 
Çime çıkar çıkmaz potansiyelini hissettiren Maviş ve yer tutamadığı son yarışı ölçü olmayan Noısy ikilisi yedilinin ilk ayağına yeterli.
 
 
Bankom Gümüşkesen oldu. Gümüşkesen parlak ilk yarışından sonra favori çıktığı ikinci koşusunda hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Ekürilerden Rışvanoğlu'nun sert temposu, yüksek potansiyeline rağmen ideal kondisyonuna ulaşmayan Gümüşkesen'i etkiledi. Yine de son elliye kadar yarışın içinde kalarak bu gruba yetecek yarış koştuğunu düşünüyorum. Bugün daha kolay tempo kuracaktır. Son yarışını kaçarak kazanan Kaç Şerif'in bu sefer Selim'in de uyarısıyla yakın beklemeye döneceğini düşünüyorum. Kalabak ekürisi ile Selim ortaklar, Kaç Şerif'in de Kayaların atı olduğunu düşünürsek Selim, Gümüşkesen'in boş kalması için mutlaka bir şeyler ayarlamıştır. Diyelim ki yakın beklemeyi tercih etti, bu şartlarda da favorim Gümüşkesen. Kalitesi ve yarış karakteriyle, bu sefer daha hazır olduğu bu yarışı kazanmasını bekliyorum.
 
 
Yabancı atlara ek olarak Cerastes ve Sinyor Şamil yazarak, toplamda beş atla ikinci ayağı geçiyorum.
 
 
Ara verdikten sonra çok sert gruplarda veya eksik olduğu kaba kumda koşan Lady Derya bugün çok tehlikeli. Tempo kurabileceği şartlarda ve uygun grupta favorim. Daha iyi olduğu mesafeye dönen ve uygun gruba çıkan Flashıng Gırl, beklenenin üstünde son yarışıyla Yağmurun Fısıltısı ve ikiz gibi yarış koşan Urfagülü - Acquapura  şans verdiğim diğer isimler.
 
 
Arabıan Hope'un çok üstün olduğu konuşuluyor ama hiç izlemediğim bir atı Tatvan İncisi'inin yanında, orta mesafede tek yazmam. Cheri Cheri Lady de yazarak kapalısıyla geçiyorum.
 
 
Son iki ayak Al Muvaffak - Handasa ve Cankılıç - Semih Bey ikilisiyle kapalı net kapalı görünüyor, risk almadan ikişer at yazıyorum.
 
Bol şanslar..


 
Yedili  : 5,6
 
1.Ayak: 3
 
2.Ayak: 7,3,4,6,9
 
3.Ayak: 5,3,7,6,1
 
4.Ayak: 5,3,1
 
5.Ayak: 4,1
 
6.Ayak: 4,1
 
 
Cengiz Gürbüz