• 2 Eylül İzmir..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 5 gün, 5 saat, 19 dakika, 12 saniye önce

1.Ayak


İrembeyi
erken gelişen, kısa mesafede istikrarlı, kabiliyetli yavrular verebilen bir kısrak sülalesinin tayı, çabukluk yapıp iyi de yer tutabiliyor, çoğlu tecrübesiz ve vasat rakipleri arasında yarışın tartışmasız favorisidir, hele ki Klastay tarafından sıkıştırılmayıp boş kalma imkanı da bulabilirse şansı bir kat daha artacak.

Speedyboy Ekinokshan,Berzah Sultan gibi Kısa Vade seviyesinde taylar verebilen üretken kısrak Küçükçınar’ın torunu, ilk yarışı çok iyiydi, bugün İrembeyi gibi tecrübeli ve çok iyi yer tutabilen rakibine kaybetse bile bir sonraki yarışında mutlaka çok iddialı olacaktır, bence bugün de şansı çok yüksek.

İrembeyi’nin erken tempoya girme ihtimaline karşı Kaftan son tercihim.

2.Ayak


İnişli çıkışlı performansı olan ve gününe göre birbirini geçebilecek kısrakların bir araya geldiği, zor bir koşu. Boncuk kış sezonunda uzun mesafeli kaba kum yarışlarında oldukça başarılıydı, istikrar da yakalamıştı, pistine ve grubuna dönmesiyle iyi bir yarış koşması beklenebilir. Lıon Queen mesafe performansı olarak Boncukla beraber grubun en yüksek performansına sahip tayı, gücünü koşması durumunda o da çok etkili olacaktır. Warrıor Lady son yarışında ilginç bir çıkış yakaladı, uzunda da sırıtmayacağını düşünüyorum. İpekkız son yarışındaki geri gitmiş görüntüsüne rağmen grubun çok uygun olmasıyla mutlaka yazılmalıdır. Bekleyerek iyi koşan Vıva La Vıda kumu da yapabilmesiyle yazılmalıdır. Son olarak, mesafeye yatkın bir görünüm veren ve muhtemelen çok geri çıkacak Madame Royal yazıyorum.


3.Ayak


Veliahtım tek kaçak olarak gireceği yarışı uzun süre kolay tempoda götürecektir, viraja doğru yürütmeye başlayan ve düzlük başında numaraya çıkmaya çalışan Akalp Veliahtım için rahatsız edici tek isim. Eğer Akalp virajda yürütmez de biraz daha sabırlı kalıp Veliahtım’ın düzlüğü önde görmesine müsaade ederse Veliahtım’ın kazanma şansı çok yüksek, kilosunun falan hiç önemi yok, düzlüğü önde görmesi Veliahtım için yeterlidir. Akalp düzlüğü önde görmediği zaman hiç mücadele edemeyip yarıştan düşüyor, Veliahtım gibi inatçı bir attan kurtulup direnmesini zayıf bir ihtimal olarak görüyorum.

Veliahtım’ı Akalp’in çok rahatsız etmesi durumunda yarış çok karışacak, güven veren bir at yok, Maestro ve Gönül Fırtınası ikilisi bir öyle bir böyle koşuyor, Kahkeşan çok üst düzey bir at değil, risk alma konusunda güvenilmez. Horasangüneşi bu grubu geçebilecek yarışı her zaman koşabilir, son yarışı ölçü alınmamalı. Bahtıak’ın mesafe performansı çok parlak değil.

Özetleyecek olursak Veliahtım’ın kazanmaması durumunda hiçbir ihtimal güven verici değil, ben çok at yazılmasını tavsiye ediyorum.

4.Ayak

Coffee Bean aradan kazanarak döndükten sonra bir kez daha tam mesafesine ve lehine gidişatlı bir yarışa çıkıyor.

Startla beraber çok iyi çıkan Asnawand ve Coffee Bean ikilisi öne gelecekler, her ikisinin de jokeyi sert tempoya girmeyecek kadar kontrollü jokeyler. Öne hangisi hangisi düşer bilemiyorum ama Asnawand’ın numarayı alma ihtimali daha yüksek, son yarışında böyle koşup başarılı oldu denebilir,  Coffe Bean’ın oturmuş bir stili var, genelde iki gitmeyi tercih ediyor. Bu ikili düzlüğe kadar kolay tempoda ve sermayeli şekilde gelecekler, düzlükte yürütmeye başlayan Coffe Bean’ın her zaman yaptığı gibi kısa sprintle avansı alarak, kendisine oranla hantal rakipleri Ocıus ve Zencirbey ikilisine yakalanmadan yarışı bitirmeye yakın olduğunu ve risk edilebileceğini düşünüyorum.

5.Ayak

Çok zayıf bir Maiden yarış, biraz potansiyelli bir tayla kesinlikle risk alınabilir ama böyle bir at göremedim açıkçası.

Kanlıkaya tecrübesi ve iyi yer tutmasıyla bir adım öne çıkıyor, Beğ Ağa ilk yarış üçüncülüğü fena değil,bu zayıf grupta da mutlaka bir yerlere gelecektir. Grupta tecrübeli ve pişkin bir tay olmamasından ötürü, ilk yarışları hiçbirinin parlak olmasa da nispeten potansiyel sahibi tecrübesiz bir taya da şans vermeyi tercih ettim, Fazıla 30. Gibi iyi bir ksırağın tayı olan Diyarbeyi, fena olmayan ilk yarışı 1000/1.11 galobuyla iyi bir sigortadır, yeri olanlar bulundurmalı.

6.Ayak

Cangocan hariç grubun diğer atları yerlerini hak eden isimler, hepsi maksimum güçlerini koşup bu seviyede kalmış atlar, Cangocan içinse durum farklı, sorunlarından dolayı henüz gücünü koşmayan, bu gruptan daha yetenekli bir kısrak, zaman zaman gösterdiği parlamaları ve güçlü pedigrisiyle bir adım öne çıkıyor ve sözü edilmeye değer tek isim. Son yarışındaki kıpırdamış görüntüsü ve sonunu 27 lere indirdiği 1.11 galobuyla cazip tek arayanlar düşünebilir.


Tam sıralamam şablonda.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,9,4

2.Ayak: 5,1,8,2,7,9

3.Ayak: 4,8,5,3,2

4.Ayak: 5

5.Ayak: 5,2,3

6.Ayak: 4 / 3,5,7,2,9,10


Altın Oyun..