• 2 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 1 gün, 22 saat, 2 dakika, 36 saniye önce

Osman Dede’nin uzun mesafe kalitesi en yakın rakibinin en az dört boy önünde, normal şartlarda kaybetmemesi lazım. İyi gününde olacaksa belki Müderris biraz sorun yaratabilir. Ön gruba erken sokulabildiği zaman Müderris bazen Osman Dede’yi zorlayabilecek yarışlar koşuyor. Özbilgin’i Fecir’den ötürü boş kalamayacak diye çok tutmuyorum ama kapamak için yazılabilir.

 

Işkınat’ın favoriliği her zaman tehlikelidir, asla kolay kazanmaya uygun bir stili yok. Rakip seçerek, gücüne bakmaksızın onunla beraber geliyor, yani Işkınat için rakiplerinin sertliğinden ziyade son iki yüzde doğru atın yanında olup olamamak önemli. 

Gökbakır bugün aşırı boş kalabilir, ilk bakışta yarışta hiç kaçak yok, ekürilerden Galapagos’dan biraz kıllanıyorum, Ketme böyle net kaçan bir atın olmadığı yarışlarda, kendi atı kaçmaya müsaitse genelde öne geliyor. Ama olur da bekler ve öne Gökbakır gelirse çok şanslıdır (  bekleyerek de şansı var ). Zeus hızlı sprint yapabilmesiyle Işkınat’ı yarış sonlarına doğru yakalarsa bitirebilir. ( Dünkü Muhrip yarışının benzerinden bahsediyorum, yirmi metre daha gitseler Ruat, Muhrip’i yakalayıp geçecekti ) Son olarak Galapagos ve uzun mesafeye rağmen, Işkınat eksilirse diyerek Zorluat yazalım ve bitirelim.

 

Qavıy ve Badegül’ün tempoları yarışın sonucunu etkileyebilir. Eğer Qaviy kolay öne gelirse yarışın net favorisi. Külünk Rüzgar ve Ontuğ sigortalarımız olsun.

 

Sılver Coin, Cuvee’nin etkisini gösterdiği, kısrak sülalesi olarak da kısaya çok yatkın, potansiyeli bir pedigriye sahip. Bursa’da şimdiye kadar en beğendiğim tay oldu, yine kolay kazanacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,9,6,3

2.Ayak: 1,3,,2

3.Ayak: 1,2,7,4,8

4.Ayak: 5,3,1

5.Ayak: 2

6.Ayak: 4,5,7,2,3,8,9


Cengiz Gürbüz