• 2 Kasım Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 21 saat, 28 dakika, 19 saniye önce

Duello ve Mars ilk altılıda banko tercihlerim. Duello hiçbir şey yapmadan numarayı alacak, üstündeki sadece durmayı başarsın bitirecektir. Mars çok iyi bir kum sürati var, ideal mesafesinde önde kalacağını düşünüyorum.

 

Nazza banko için iyi bir tercih görünse de Yığmatepe’nin son yarışında gösterdiği çıkış, potansiyelli pedigrisi, Tümöz Bey karakteriyle ağır sahayı bir tık iyi koşabilme ihtimali beni Nazza’dan caydırdı. Yarış içi kolaylığıyla, nispeten gelişim gösteren Girayer de  son tercihim1400’de denemeye değer.

 

Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda büyükler arasında her sonuç olası görünüyor. Yarışın sürati, ağır çim Distant Shining’in şansını artırıyor. Bunun dışında günlük performansa bağlı pek çok sonuç olasıdır. Bomba Klaus.

 

Cumhuriyet Koşusu’nda Demirperde, çoğu bitik durumda yaşlı atlara net hakim olacaktır.

Yarışın çok sürati bazı atların şansını arttırabilir.  Nispeten az atlı ve yavaş bir yarış olsa Demirperde’nin yanına bu gruptan kim olursa olsun yazmazdım fakat özellikle Ulubaş bu tip kalabalık ve süratli yarışları çok iyi değerlendirebilecek bir sprint karakterine sahip. Demirperde’nin de yapısı gereği belli noktadan sonra sürate uymak zorunda olduğunu düşünürsek Ulubaş’tan yine bitirici bir sprint gelebilir.

Sonra Taçser ve  Sürgüntay düşünülebilir.

 

Bankom Oneandonly.

Pist uyumuna tam emin olamasam da pist dışında her şey lehine olduğu için fikrimi değiştirmedim.

Bu tip yarışlarda en büyük problemi yavaş yarış dolayısıyla sertlik yapmasıydı. Bugün Aybars, Vasily ikilisiyle yarış çok hızlı olmasa bile Oneandonly’i rahatlatacak tempoya çıkacaktır.

Aybars, Always Forth gerçek anlamda bu mesafeyi ancak idare edecek kadar koşabiliyorlar. Litle King de gözle görülür gerileme var ki iyi olduğunda bile Oneandonly kadar değil.

Sonuç olarak 2200’ün düzlüğünde Oneandonly’nin çok temiz ve etkili geleceğini düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,6

2.Ayak: 2 ( Duello )

3.Ayak: 2 ( Mars )

4.Ayak: 3,1,4,8,5,6,7,2

5.Ayak: 8,6,2

6.Ayak: 3,5,10,8,7,14

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,1,4,8,5,6,7,2

2.Ayak: 8,6,2

3.Ayak: 3,5,10,8,7,14

4.Ayak: 14,13,11,16

5.Ayak: 6,2,1,9

6.Ayak: 2 ( Oneandonly )


Cengiz Gürbüz