• 2 Kasım Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 3 gün, 8 saat, 58 dakika, 24 saniye önce

Bugün Diyarbakır’da beş tane 1200 yarış var ve tamamı iyi gidişat analiziyle çözülebilecek yarışlar. Teksiz ve geniş bir oyun kurguladım, imkanlar ölçüsünde değerlendirebilirsiniz.

 

Çikol Girl yarışın start çıkışı ve serilik anlamında en çabuk ismi, kaçak diğer rakibi Çavbella’ya göre starttan daha iyi çıkıyor, Çavbella da çıktıktan sonra çok seri bir tay, ilk yüzden sonra bu ikili müthiş bir sürat yapacaklar, ola ki biri diğerine müsaade ederse boş kalan çok şanslı, o yüzden ikisini ayırmamak lazım, öncelik bu ikilide, kalite olarak da grup içinde sırıtan isimler.

Kaktee, Güldehan, Nilberk ve Demirsu yarıştaki sürati değerlendirebilecek, 1200 temposuna da uyum sağlayabilen isimler.

Bu altı atı ayırmazsa ilk ayağı büyük oranda çözeriz diye düşünüyorum. ( Agf 20, Ganyan 3.10 )

 

Fastest Man, Otantik , Akyol ve Esenpoyraz dörtlüsü yarışın sert kaçan ve öne gelmek dışında bir şey düşünmeyen isimler.

Akyol’un start çıkışı hespinden iyi ve muhtemelen öne o gelecektir, Otantik ve Fastest Man bu şartlarda elenebilir.

Favorim Vıctor Charm… çok uygun gruba çıkıyor, virajda gruba sokulabilirse kazanmaya çok çok yakındır.

Daha sonra formunu bulup ön gruba tutunabilen grubun klas ismi Örümcek Adam, tam lehine tempolarda tam mesafesine ve uygun gruba çıkan Simental ve sert gruba rağmen beklediğimden boş kalırsa Akyol üçlüsü değerlendirilebilir. ( Agf 26, Ganyan 1.75 )

 

Yamndımayşe, Aarchipelagos ve İçimsu üçlüsünden makine çıkışı en seri olan Turbo kızı Archipelagos’un öne geleceğini düşünüyorum ve kesinlikle ihmal edilmemelidir, kumaşı olan bir at.

İçimsu yakın bekleyerek de üst grupta çok iyi koştu, her halükarda yazılmalıdır, daha sonra mesafesine, uygun gruba çıkan Prenses Sara da yazılarak yarışa gidişat ve potansiyel anlamında hakim olabiliriz. ( Agf 1, Ganyan 23.90 )

 

Tekçapkan yine numaraya çıkacaktır ve temponun da anormal yüksek olmayacağını düşünüyorum. Kaçak tek rakibi Beybinin Kızı son yarışını bekleyerek kazandı, bugün de Tekçapkanla çok inatlaşmayacağını düşünüyorum.

Tekçapkan ile Vağon ikilisini ayırmıyorum, Vağon aradan biraz eksik işlerle dönüyor ama kalitesi malum, gurubun potansiyel anlamında bir numaralı ismi.

O Ses ve Rojhat Kızı da bu grup için çok kabiliyetli kısraklar, özellikle Rojhat Kızı yakın bekleyerek çok etkili bir yarış koşabilir, galobu şahane.  Son yarışı beklediğim seviyede olmasa da gelişen tecrübesiyle Usbey son tercihim. ( Ganyan 2.40, Agf 18 )

 

Çok zayıf bir Maiden yarışla karşı karşıyayız, grubun çoğunluğu hiçbir şey vaat etmeyen ve Maiden’da çıkmaktan dahi büyük zorluk çekeceğini düşündüğüm isimlerden oluşuyor.

Cheat bu zayıf grup için müthiş bir pedigriye sahip, Yalpagan, Warriıor Girl gibi atların anne kardeşi, babası da Dai Jin.  Start yeri ve galopları gayet iyi, bu orijinle Doğu’da kalması sorunlu olduğunu düşündürüyor ama bu eküri taylarını genellikle Doğu’da başlatıyorlar ve gayet başarılılar, Cheat’den de ilk yarışında bu zayıf grupta iyi bir yarış beklenmeli.

Ekürilerden Racon yarışın tecrübeleri atları arasında sırıtıyor, ön gruba kolay gelen ve temposu gruptan üstün bir at, Cheat’ın beklenen seviyeyi gösterememesi durumunda büyük ihtimalle gruba hakim olacak, başka bir tay gelirse burayı bulmak için en az yedi- sekiz at lazım ki hiç gerek yok, Cheat-Racon ikilisi risk alma adına gayet uygun. ( Agf 57, Ganyan 1.55 )

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,1,8,9,10

2.Ayak: 3,4,5,16

3.Ayak: 3,5,14

4.Ayak: 1,4,2,9,10

5.Ayak: 2,1,7,8,13

6.Ayak: 3,8