• 2 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 hafta, 6 gün, 20 saat, 13 dakika, 23 saniye önce

Bala Hatun’un pedigrisini çok beğendim. Daha ışıltılı, yüksek performanslı annelerin tayları var ama benim ilk baktığım şey kısrak sülalesinin ve aygırın ne kadar üretken ve istikrarlı olduğu. Bala Hatun’un ikinci annesi Sürsoy’un ve kızlarının boş yavrusu yok. En son bu sülaleden çıkıp iyi koşan Sözlüm’ü izlemiştik ki Sözlüm boş kaldığı zaman bana göre Storm Girl’ü bile zorlayacak potansiyele sahip. Bala Hatun’un babası Berksoy da benim çok beğendiğim bir aygır. Genelde yarış içinde dolu dolu gidip güven veren, çim ağırlıklı ve potansiyelli tayları var. Berksoy’un bu kısrak sülalesinden çok iyi bir tay vereceğini düşünüyorum, yeterli işleriyle Bala Hatun ilk ayak riskini sevenler için banko adayım.

Ama sağlam kurgulara risklidir, daha çok deneme yapma imkanı olanlar için Bala Hatun’u öneriyorum.

 

Drıve Faster bir türlü beklenen seviyeye gelmese de en iyi olduğu mesafede ve çok uygun grupta kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Vrelo Bosna’nın çim yarışını çok beğendim, her yerde cevap vermesi, yüz metre bir sprintle yarışa hakim olması, ayak değiştirmesi, eşgali falan çok iyiydi. Bu seviyelerde de iş yapacaktır, kesinlikle yazılmalı. Brother Grows’un son yarışı fena değildi ve daha iyisini yapabilir, çoğunluğu 1400 üzerine çıkan mesafede eksilme ihtimali yüksek rakipler arasında şanslıdır. Ufaltmak için iki at yeterli buluyorum.

Sonra Zümrüthan, İntocu, Sesil Sultan, Power Of Vıctory, Lucky Cortes ve Işılay.

 

Akarçay zorlanabilir, dikkatli olmak lazım. Erbabam ya da Erkmen’den biri diğerini boş bırakırsa önde kalan at Akarçay’ı çok zorlar, ikisini de yazalım. Beklemeye döndükten sonra Filozof Tay bütün yarışların içinde kalmaya başladı. En iyi olduğu mesafede Akarçay’ın çok gerisinde olmadığını düşünüyorum. Bu kadar ata, eksik işlerine rağmen Arım’ı da yazıp yıkmışken tam yıkalım.

 

İkinci bankom Akarnejat olacak. Akarnejat’ı çok tutmaktan ziyade rakiplerinin dezavantajları gözüme çok battığı için Akarnejat bankosunda karar kıldım. Özyel, Büyük Lodos ve Fecir’in olduğu yere yine boş kalamaz gibi görünüyor, özellikle start çıkışı anlamında Büyük Lodos çok daha seri olmasıyla kafayı alacaktır. Beklediği zaman uzunda Özyel’i pek beğenmiyorum. Benazir Kız’ın hem kilosu var hem de bu mesafeler uzun. Dişi Kurt’un son yarışı çok kötüydü, uzun süredir de etkili bir yarışı yok. Küçük Demirkırım tam anlamıyla çözebildiğimi bir at değil ama Akarnejat’ın daha iyi bir çim atı olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak,  hem grubun hem tempoların çok uygun olduğu Akarnejat’ın, sakin bir bekleme ve kısa sprintle yarışa hakim olmasını bekliyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,,12,4,3,5,6,7,13

2.Ayak: 10

3.Ayak: 7,4,,3,1,2,6,9,12

4.Ayak: 2,1,3,4,6

5.Ayak: 10,7,2,3,1,8,13

6.Ayak: 5

 
Cengiz Gürbüz