• 2 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 6 gün, 21 saat, 14 dakika, 11 saniye önce

Abonelik Bilgilerine PTT hesabı da ekledim. Kartsız yatırmak isteyenler için en uygunu 2 lira kesen PTT hesabı.


Satınka
tipik bir 1200 atı. Çok kısa sprinti var, mesafe ne kadar uzarsa düzlük sprinti o kadar zayıflıyor. Son yarışında Guılty Pleasure’ı geçecek gibi gelmesine rağmen son ellide pili bitti ve kaybetti. Yüz metre kısalan mesafenin şansını artırdığını düşünüyorum, aprantisinin beşinci binişi ve artık nerede yürütmesi gerektiğini çözmüştür. Akdenizli, Ezgili, Secret Mountain gibi süratli kısrakların olduğu yarışta şansı çok yüksek. İlk ayak tekini sevenler Satınka’yı değerlendirebilir.

Guılty Pleasure denedikçe kum koşmayı öğrendi, o da kısayı sever ama mesafe ayrımı konusunda Satinka kadar duyarlı bir at değil. Canpetek kısada grubun en iyi atı ama hem arası hem startı ağır almaya başlaması nedeniyle üçüncü sıraya gerilettim. Bekleme yarışına Canpetek çok uygun değil gibi görünüyor, bakalım Uğur Polat bu konuda faydalı olabilir.

Üç at bende yeterli.

 

Hallaçoğlu’nun pedigrisini çok beğendim. İlk yarışı için de uygun grup yakalamış. Yarışın en iyi tecrübeli atı, 1500’e çıkan vasat bir Yonaguska tayı Kübalı. Lıon Heart yetenekli kısa kumcular veren My Joany’den mutlaka iyi bir kısa kum atı vermiştir. 600/36, 1000/03 işleriyle günün risk edilebilecek cazip taylarından bir tanesi. Kapalısı için sıralamam şablonda.

 

Atmaca Beyi’nin çimi çok daha iyi, kumda iki yarış gördü, geri gelse de bence iyi durumda. Uygun grupta yarışın net favorisi. Akhun düzenli hazırlanarak çim beklemiş, inatçı karakteriyle mutlaka iyi koşacaktır.

Uzunda eksilen Akarçay ve artık yaşlılık belirtilerini gösteren Karaüzüm ikilisini, hafif riskli de olsa eliyorum.

 

Flashıng Girl’ün kuma yatkın bir kısrak sülalesi var. Luxor’un baskınlığına rağmen kısrak sülalesinin etkisiyle kumu da eksilmeden koşabiliyor. Az atlı yarışta hafif takılsa da sorun yaşamayacaktır. Mıss Helin’in son yarışı harikaydı. Uzun çimde benim için sezonun şu an en umut veren üç yaşlı dişi tayı ( Waneta hariç )Mıss Helin. Son yarışı ıslak kumdaydı, bakalım kuru sahada nasıl koşacak ama kesin yazılmalıdır.

 

Onurkan muhtemelen kazanır ama mesafenin hafif uzun olmasıyla Hoy Hooy ve kuma yatkın pedigrisiyle  Strıke Hard’ı da sigorta olarak yazabiliriz, yerimiz var.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,,6,2

2.Ayak: 3,,6,1,10,9,8,2

3.Ayak: 3,2

4.Ayak: 4,5

5.Ayak: 3,6,7

6.Ayak: 3,10,13,8,4

 
Cengiz Gürbüz