• 2 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 3 hafta, 2 gün, 9 saat, 33 dakika, 46 saniye önce

Adana’nın ağır çim koşulacağı bilgidi geldi, şablon ağır çime göre kurulmuştur. Umarım değişiklik olmaz zira yolda olacağım için şablonu değiştirmem zor olacak.

İki tay yarışını da toplu şekilde analiz edelim. İlk ayakta uzun süredir çim bekleyen Minorka, çimi daha iyi olmakla birlikte sprint mesafesi kısa, mesafe limiti olan bir at. Kumda yaptığı gibi başlar başlamaz numarayı alırsa hem bu mesafeyi hem ağır çimi koşmakta zorlanacaatır. Bekleyebileceğini de hesaba katmak durumundayız. Beklerse Çelikkardeşler öne düşecek, kolay temposuyla virajı bulursa ilk kez kazanma şansının olduğu bir yarış koşacak. Direktör pist, mesafe sorunu olmaz görünüyor, grubun zaten en istikrarlı ismi. Brütüs kuru çimde çok daha önde değerlendireceğim bir isimdi ama ne olursa olsun bu atlarla çime bastığı her yarış şanslıdır. Biraz uzun mesafeye rağmen çim bulan Sevmurat da değerlendirilmeli.

Diğer tay yarışında Deman Oğlu ağır favori. Evet kazanabilir ama Deman Oğlu gibi bir atı tek yazıp oynayacaksak hiç oynamayalım daha iyi. Nasıl geçilebilir onu bulmaya çalışalım. Son kum yarışı fena olmayan Hızlımeriç’in bu grupta yazılması için Özhaber yavrusu olması başlı başına yeterlidir. Babaşahin yarışın tek süratli ismi ve ilk kez bu kadr kolay öne düşecek, kesinlikle yazılmalı. Fındık Kızı ve Sıraç Ağa yarışı kapatıyor.

 

Bankom Zübeyir. Bu grupta sivrilen özelliği çok temiz bir 1200 atı olması. Rakiplerinin böle spesifik şekilde mesafeyle birlikte değişen mesafe özelliği yok. İncifar’ı arkasında tutup numarayı alır veya erken yürümeden arkasında tutabilirse bu gruba yakalanmayacağını düşünüyorum. Hem sürati hem devamlılığı çok etkili, 1200’de bu atların yanında kesinlikle risk edilmeye değer.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2,1,6

2.Ayak: 7,1,6,8,4,13

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3,1,6,5

5.Ayak: 3,4,2,6,7

6.Ayak: 5,6,4,9


Cengiz Gürbüz