• 2 Ocak Urfa ( Ekleme, guncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 3 gün, 3 saat, 46 dakika, 28 saniye önce

Dördüncü ayak Şanlıkaya eklenmiştir. Cikan Oradinario yerine Andaekan ekledim.


Özduran’ın kızı Bihruz yarış hayatına iyi başlayıp ardından hiçbir şey koşmayarak hayal kırıklığı yarattı. Son koşusunda biraz toparlanmış gördüm, son galobu da güzel olmuş, bu grupta yine bir çıkışa geçebilir, önce onu yazalım.

Nihayet kazanan Çılgın Ekip ve yine boş kalma imkanı olan Sultandan ikilisi de ihmal edilmemeli. Son yarışında sert gruba çıkan Akyavuzoğlu ve Matador Yaşar ikilisini de yazarsak yeterli görülebilir.

 

Dişidi’yi günün bankosu olarak öneriyorum. Son koşusunda Fanaa’nın yanında iki atta yazmıştım ve kötü koşmadı. İlk yarışından çok daha etkili olduğunu  ve 1400’ün hafif uzun geldiği i söyeleyebiliriz. 1200 olsa yarışı kurtarabilirdi. Bugün, aşağı yukarı benzer taylarla koşacağı yarışta, kısalıp lehine dönen mesafede ve gelişen tecrübesiyle kazanmaya çok yakın görünüyor.

Vıctory Gallop’un tayı Kıng Valley ve son yarışında kıpırdayan Yavuzoğlu ikilisinden biraz çekinsem de zor programın bir yerlerinde risk almak zorundayız ve benim gözüme en mantıklısı Dışidi göründü.

 

Tıme Feel uzun ara verse de kolay kolay eksik koşmayan yapısı ve dereceli işleriyle yarışın  net favorisidir. Bir yarışta Tııme Feel varsa diğer kaçak atlarının tamamının şansı çok azalıyor. O yüzden Ataştacus, Star Of Rock ve Andarkan üçlüsünü eliyorum. Ola ki Tıme Feel’in başına bir şey gelir de öne çıkamazsa bu tercih muhtemelen başımıza patlar ama yapacak bir şey yok.

Son yarışındaki düzelmiş görüntüsüyle, tam mesafesine çıkan Vıctory Charm’ı mutlaka yazalım. Tıme Feel eksilirse ciddi bir şansı var. Lıon King için de benzer şeyler geçerli, onun da tam mesafesi ve yarış gidişi uygun. Son tercihim, sentetik varken çok anlamsız şekilde kaba kuma gelmesine rağmen uygun grupta Oradinario.

 

Eğer mesafe 1700 bile olsaydı Lady Alen’ı tek yazacaktım ama çok net şekilde mesafe ayrımı yapıyor. 1900 Lady Alen için sınır değil uzun bir mesafe, o yüzden güvenemedim.

Vıctola, Blue Lıfe, Saraçkızı ve Prenses Gülşah dörtlüsünü de yazıyorum.

 

Beşinci ayakta uzun süre ilk defa koşacak Batterres’i tek düşündüm ama riskli olduğu için vazgeçtim açıkçası. Oriinini bu seviyeler için çok tatminkar buldum. Akındayım beğendiğim aygırlarından, en azından istikrarlı bir aygır, Mountain Cat gibi hem Waneta hem de Urfa’da koşabilecek atlar veren dengesiz bir aygır değil. İkinci annesi Tempo Forzando kısa mesafe için pist ayırmaksızın istikrarlı ve iyi bir anne. Dıstant Rısıng ve Turuvalı örneklerini verebiliriz. Batterrees’in  de ilk yarışı olmasına rağmen bu zayıf grupta fark yaratabileceğini düşünüyorum. Start yeri çok iyi ve işleri de kötü değil. Bomba banko arayanlar değerlendirebilir.

Thınkıng Of You Ankara yarışlarında çok geri gelse ayağına çabuk bir tay, bu grupta mutlaka yazılmalıdır.

Tecrübeli kontenjanından Borbore ve Fırst Chance ikilsini de yazıp geçiyorum.

 

Tek Zulut kaçamadığı zaman güven vermiyor, işleri de eksik gibi. Guti, Takıl Beri, Minif Reyis, Turbocu gibi atlar varken boş kalamayabilir ama en azından o varken diğer bütün kaçakları eleyebiliriz.

Baba Sönmez, Hürdağ, Hasoğlu, Çalışkan, Pala Tumbul  beşlisi sıralamam.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,7,2,3

2.Ayak: 11

3.Ayak: 11,6,3,7

4.Ayak: 4,2,9,10,11,6

5.Ayak: 7/11,2,3

6.Ayak: 11,3,5,9,13,1