• 2 Temmuz İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 6 gün, 5 dakika, 29 saniye önce

İkin ayak Özbilgin eklenmiştir.


Son Oğul
’un orijinine ve idman görüntüsüne aşık oldum diyebilirim. Uzun süredir Şart-1 yarışta bir tayı bu kadar beğenmemiştim. İkinci annesi Güllü 11 benim çok kolladığım kısraklardan bir tanesi. Serdar Özçolak kendi pedigrilerini oluşturabilen, bu konuda çok başarılı bir yetiştirici. Toşur’u, Serkızım’ı, Baydar’ı ve Güllü 11’i örnek verebiliriz. Güllü 11’in yavrularına biraz bakalım, Asil Bakış, Özlenen Gül, Zeus, Doktorkaya ve Gülüvar gibi tamamı Kısa Vade seviyesinde ya da oraları zorlayan yavruları var ve Son Oğul’un babası Bilgin’e göre amatör aygırlardan bunları verdiğini söyleyebiliriz. Bilgin’den olan bu tayın, Güllü 11 sülalesinden gelen en iyi at olacağını düşünüyorum, idman durumu şahane, grup da uygun sayılabilir, ben kazanmasını bekliyor tek yazıyorum.

Babası ve annesi Ilgın yavruları, çok yakın akraba evliliğinden gelen, Ilgın’ı sonuna kadar sömüren pedigrisiyle Ilgıner de muhtemelen iyi bir taydır, rakip yazanların önce onu değerlendirmesini tavsiye ederim.

 

Üçüncü ayağı Padrino – Kıng Of Rock tutuyorum. Padrino beklenen gelişimi gösteremedi ama bugün grup çok uygun, yaşıtlarına ve kendinden büyüklere kaybedeceğini sanmıyorum. Kıng Of Rock son sentetik yarışını aslında hiç beğenmedim ama son yıllarda üçlülerin büyüklere bariz üstünlüğü nedeniyle elemek istemiyorum, iki at bende yeterli.

 

Göğüsgeren’in ilk yarışı harikaydı. Vıctory Gallop, benim çok beğendiğim kısraklardan Mekin’den mükemmel bir tay vermiş, net favori tutuyorum. Yele’nin de ilk yarışı harikaydı, ikinci ve son tercihim.

 

Talip Han berbat yer tuttuğu son yarışında benim beklediğimden de geri geldi. Yani iyi de yer tutsa artık Talip Han’ın işi, gelişen tayların olması ve kendisinin yerinde saymaya mahkum pedigrisiyle sezon başındaki kadar kolay değil. Harbi Cihan, Alişhan, Kızılhisar, Aytigin Han ve Akkula sıralamam.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 1,6,15,2,11,8,3,5,4

3.Ayak: 5,2

4.Ayak: 3,7

5.Ayak: 2,1,8,7,4,9

6.Ayak: 1,8,2,4,5,3,10


Cengiz Gürbüz