• 30 Ağustos Ankara ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 3 hafta, 5 gün, 18 saat, 53 dakika, 2 saniye önce

Celaliye çıkınca banko tercihim, aynı yarışta Komet oldu. Mesafe performansı anlamında bu gruptan daha güçlü durumda olduğunu düşünüyorum.



Kısa ve çim için özel pedigrisiyle Hakkak; ikinci anne Gülnihal, baba Şimşeğinoğlu gibi kalite anlamında dominant atların kanını taşıyan Tumbulaydın ikilisiyle ikinci koşuda risk alabiliriz. İki tayın da kağıdını çok beğendim, Kurtel tayının önünde geleceklerini düşünüyorum.

Son yarışındaki domine edici performansıyla Celaliye bu seviyelerde kaybetmez görünüyor. Fom yakaladığı zaman çok da güvenilir bir at, ilk altılıda bankomuz Celaliye oldu.

 

Tigem Koşusu’nda Taykut’un hamle zamanlaması yarışın gidişat anlamında en belirleyici noktası. Memduhağa’ya düzlüğe kadar hiç bulaşmazsa Memduhağa’nın şansını arttırmış olacak, erken yürürse, Memduhağa – Ateşbibi didişmesi gibi bir sonuç görebiliriz. Memduhağa’nın üstüne erken yürüyüp kazanabilmek çok zor, Halis’in de bunu denemeyeceğini düşünüyorum. Memduhağa’ya da Taykut’a da şans vereceğim.

Egeberk – Oğuzboylu da elbette yazılacak.

 

Gösterişli şekilde kazanarak başlayan, kaba kumda özel pedigriye sahip Karma Felsefesi – Kızım Nilay ikilisini ayırmak istemiyorum. Karma Felsefesi’ni bir adım önde tutsam da ilk yarıştan sonraki gelişimlerini şimdilik kestirebilmek kolay değil.

 

Gürsu’nun öz kardeşi Fırtına Vadisi herkes gibi benim de bankom. Esas kalitesini süratiyle gösteren bir familya olduğu için Şart-1 ve üçlü dönemle ilgili diğer şişirme Kurtel favorilerinden farklı bir noktada. Kolay bir yarışla başlayacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,2,5,4,1

2.Ayak: 2,5

3.Ayak: 5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,3,2,7,8

2.Ayak: 1,4,3,2,8,7

3.Ayak: 4,1,3,2

4.Ayak: 3,4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2,7,8,10


Cengiz Gürbüz