• 30 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 4 hafta, 7 saat, 13 dakika, 7 saniye önce

Dünkü İzmir programında Kacey’in gelmesi tam manasıyla tecavüz niteliğinde bir sonuçtu. Yazılır bir tarafını görmek mümkün değildi. İlk ayak Bürebey’i yazmamak benim hatamdı, Küçük Eray için tay yarışı denerek bahane bulunabilir ama Kacey’i hiçbir şekilde yazamazdım. Ankara ikinci altılısında Büyük Doğu tempo kuramayınca anormal eksildi, Hünkar’ın önde kalıp dışa meyilli şekilde koşması Büyük Doğu’nun aprantisi Mahsun Turan’ın tempo anlamında kafasını çok karıştırdı, Ankara programının da Kacey’i Tepe oldu, bu tip sonuçlarla altılı bulmak tamamen şansla alakalı. Son ayakta gelen tayın pedigrisi güzel, bir önceki yarışında denemiştim ama hiçbir şey koşmayınca vazgeçtim. Üçlü arap tay yarışları, özellikle sezon başı – ortası kısmında çözülmesi en zor yarışlar. Bir yarış koşan arap tayının ikinci yarışında nereye gideceğini, pist değişimine nasıl tepki vereceğini kolay kolay anlayamıyorsunuz. Aslında bu durum risk alma anlamında iştah kabartsa da ciddi bir risk barındırıyor. İngiliz taylarında durum bu kadar muğlak değil.

 

Bursa programını çok beğenmedim, Bursa’da uzun süredir berbat programlar çıkıyor. Yine de elimden geldiğince konsantre olup en doğru kararı vermeye çalıştım,  umarım başarılı olabiliriz.

 

İlk ayakta Öksüzbey ve Gümüşkuşak tutuyorum. Öksüzbey hem yarış tecrübesi hem performans anlamında gurubun bir numaralı atı. Onu kim geçebilir sorusuna, ikinci yarışında çok değişen, Özduran gibi iyi bir babaya sahip Gümükuşak cevabı aklıma yatan tek seçenek oldu.

 

Banko tercihimi Runner Cat’den yana kullanıyorum. Yarış gidişini biraz analiz etmeye çalışalım. Clark Kent ve Red Rebel’dan daha seri olanı Red Rebel öne gelecek ama Clark Kent de inatçı yapısıyla yarış boyu rahat bırakmayacak. Runner Cat’in, yarış içinde sakin kalabilen aprantisi Halil Kaplan ile yakın bekleme yapacağını düşünüyorum. Rakiplerine oranla yakın beklemeye daha yatkın yapısı  ve grubun az da olsa önünde olan kısa mesafe kabiliyetiyle kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,4

2.Ayak: 6,4,3,8,7,9,10,2,1

3.Ayak: 1

4.Ayak: 5,3,1,2

5.Ayak: 3,2,1,5

6.Ayak: 6,7,1,2


Cengiz Gürbüz