• 30 Haziran İstanbul ( Cengiz Gürbüz )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 9 ay, 3 hafta, 5 gün, 3 saat, 52 dakika, 14 saniye önce

Gazi gününde bizlere katkısını sunan sevgili dostum Çağdaş Çom’a teşekkür ediyorum. Anasayfadan kurgusuna ulaşabilirsiniz.

 

Programı genel olarak analiz edecek olarsak, ilk altılıda net tercihler yapılabiliyor, ikinci altılı gideceği yeri kestirmenin kolay olmadığı bir program. 200 lira da 20 bin de verebilir. Para yapabilecek yerler Nene Hatun ve Anafartalar görünüyor. Lucky Foot ve Grashof grubuna hakim görünseler de yüzde yüz güven veren isimler değil. Özellikle Anafartalar dışarıdan gelen atların katılımıyla kurcalanmaya değer bir yarış. Zaten Grashos kazanacaksa program her halükarda bahis değeri taşımayan bir hale gelecek.

 

İlk altılıda bankolarım Çalışkanhan ve Peri Lina.

Bayan binici yarışlarında iyi atı aramak kadar yarış içinde kendine kendine gidebilen, jokeye çok ihtiyaç duymayan at tipini de aramak gerekiyor. Çalışkanhan formda, ideal mesafesini koşan, bahsettiğim yarışı da en etkili biçimde koşabilecek isim, kazanmasını bekliyorum.

Peri Lina aradan döndüğü yarışta kaybetmesine rağmen grubun en iyisi olduğunu net şekilde gösterdi. İdeal mesafesinde kolay kazanmasını bekliyorum.

 

Banko tercihimi klasik yarışlardan değil ilk ayaktan yana kullandım. Güvenemeyenler alternatif bankolar üzerinden farklı bir kurgu da tercih edebilir.

İdman durumu çok sırıtmayan, jokey faktörü ve bir iki hızlı galop neticesinde öne çıkmış isimler olduğunu düşünüyorum. İdman durumu, orijin, mesafe ve pist ölçüsünde en beğendiğim isim Waltz Goes On. Programın içine girdikçe banko seçeneği anlamında da beni en çok tatmin edip oynamaya teşvik eden isim de o oldu. Annesi Kokoş’un Cavarodossi ve Judge gibi süratli, sürat özelliğini annesinden alan yavruları var. Cavarodossi mesafe özelliği etkili şekilde 1200 olan, spesifik bir mesafe atı ki bir ata sürat verebilmek pedigrinin etkili olduğunun en net göstergesi. İdman pistinde geniş sayılabilecek bir aksiyon yapısıyla sürate kolay çıktığını görüyoruz. Yani sadece başta hızlanıp belli noktada aniden kesecek bir taya benzemiyor. İyi bir start çıkışıyla süratini baştan sona koruyarak kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Anafartalar ve Nene Hatun Koşularını detaylı yorumlamayacağım. Plase konumda olup en şanslı isimler, Nene Hatun için Alpha Kurt; Anafartalar için Proof Striker ve Klaus.

 

Ali Rıza Bey Koşusu ön düşen Yeltay’ı yakalamaya çalışacak Civantay ve Taliphan arasında gelişecek. Dördüncü bir at gerçekçi görünmüyor.

 

Gazi Koşusu’nda 2400’ün düzlüğüne en çok yakışacak isim Scoutleo. Özellikle son koşusunda Kuzey Kafkasyalı gibi güçlü bir atı, yarış tam rakibinin istediği şekilde gelişmişken yakalayıp geçmesiyle Gazi için bu grup içinde en farklı mesafe gücünü gösterdi. Kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, ilk ayağa güvenemiyor veya ikinci banko arıyorsanız Scoutleo’yu değerlendirebilirsiniz.

Rakipleri başta Yamanlarbeyi olmak üzere Kuzey Kafkasyalı ve Long Runner.

Gazi’de henüz karizmasını kaybetmemiş, sürpriz yapabilir pozisyonda sadece Ghost Pasha tutuyorum. Geniş oyunlara ilave edilebilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,9,3,5,7

2.Ayak: 4

3.Ayak: 7,3,1,10,2,6

4.Ayak: 4

5.Ayak: 9,,5,4,3,2,10,6,7

6.Ayak: 15,2,1,7,4,3,14

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 9

2.Ayak: 15,2,1,7,4,3,14

3.Ayak: 8,3,6

4.Ayak: 17,,18,12,13,,8

5.Ayak: 7,12,11,10,16,17,1,6

6.Ayak: 16,7,10,13


Cengiz Gürbüz