• 30 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 4 hafta, 1 gün, 2 dakika, 49 saniye önce




Vıctory Star
’ı bir iki yarıştır öne çıkararak takip ediyorum, Urfa’da, hangi mesafede hangi grupta ne yapabileceği konusunda az çok fikir sahibi olduğumu düşünüyorum. İlk koştuğunda uzuna yatkın gibi geldi gözüme ama son iki yarıştır, belli noktalarda iyi yürütmesine rağmen düzlükte anormal durmasıyla kısayı daha iyi koşabileceği fikri ağır basmaya başladı. Kardeşi  Flawless Vıctory de tam bir 1400 atı ki bu kadar bariz kısa mesafe atı veren bir annenin aynı babadan olan yavrusunun da kısayı daha iyi koşması çok yüksek ihtimal. Yani pedigri ve yarış içindeki görüntüsünü birleştirdiğimde Vıctory Star’ın kısayı daha iyi koşacağına ben ikna oldum.

Grup ve yarış gidişi gayet uygun, Otantik ve Cıtys Prıde varsa zaten o yarış yavaş gitmez. 1400 olması bu ikilinin biri boş kalsa bile sonlarda kesmesi açısından güzel olmuş. Beklemecilerden  Zeitgeist, Deli İmparator, Toms To Toms, Capitane gibi çok da abartılmaması gereken rakipler var. Uzunda bile Kın Ugly’i geçen Vıctory Star için eğer kısada daha iyi koşacak diyorsak yukarıda saydığım üç atı da zaten elemeliyiz.

Start yeri güzel, takılmadan çıkabiliyor, yarış başında olmasa bile virajla beraber ön gruba sokulacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak, zor programda Vıctory Star riski alınmaya değer. Hem beşlinin hem dörtlünün içinde, bütçenize göre değerlendirebilirsiniz. ( Agf 7, Ganyan 6.25 )

 

Embir Han yarışı kimin nasıl yer tutacağına çok bağlı. Embir Han ve Bildenhan Urfa’da ve bu tempolarda nasıl koşacaklar soru işareti. Taşçı Pehlivan ve Tek Zulut da mutlaka yazılmalı. Başka hipodromda olsa Taşçı Pehlivan bu atları geçemez ama Urfa’nın kendine özgü tempolarında işler değişebilir. Embir Han da Bildenhan da bu kadar sert geçecek bir yarış bugüne kadar koşmadılar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,9,7

2.Ayak: 10,13,14,8,2,1,5,12,16

3.Ayak: 4

4.Ayak: 7,2,3,8

5.Ayak: 6,1,9,8

6.Ayak: 5,6,9,1,2,8,7


Cengiz Gürbüz