• 30 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 hafta, 5 gün, 10 saat, 21 dakika önce

Deposıtory mesafe kabiliyeti olarak grubun en iyi atı, yarışını yaparsa kolay kazanacağını düşünüyorum, ilk altılıda risk dilebilir. İkinci altılıyı 14:00 civarı yayınlayacağım.

Birinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 2,1,5

3.Ayak: 1,2

4.Ayak: 1,3,9,10,2,6,7,11

5.Ayak: 4,5,12,2

6.Ayak: 3,9,7,8,1


Churchıll Fire ve Alla Turca ikilisini ayırmıyorum, Churcle biraz fazla favori çıkmış. Collage Chapel torunu Champs Bay bu sefer Uğur Polatla beklemeyi deneyecektir, İstanbul çimini seveceğini ve yarışın içinde olacağını düşünüyorum, son tercihim. İlk altılıda yazdığım Aslan Koçum’u yer sıkıntısı nedeniyle ikinciye yazamadım, geniş tutanlar değerlendirebilir.


Ahmet Çelik
Blaze To Win’de biraz pasif kaldı, iki yüz metre yarış ancak yapabildi ve Sınclar, Impulsıve ikilisinin hemen dibinde geldi, bu sefer Halisle daha şanslıdır. Hep aynı yarışı koşan Sınclar, Impulsıve ikilisini ayırmak her zaman riskli. Aradan fena dönmeyen Radyocu ve boş kalacak Kechcıce ikilisiyle yarış kapalı. Özellikle Kechıce uzun süredir bu kadar boş kalacağı yarış bulamamıştı.

 

Uzun gitgeller neticesinde banko tercihimi Azmi Reis’ten yana kullanmaya karar verdim. İstanbul’un ikinci altılısı tek bulma konusunda gerçekten çok zor. Churchıll Fire’a olan aşırı yığılmadan da bunu anlayabiliyoruz. Azmi Reis’i artık Selim iyice çözmüştür. Selim üzerinde özellikle durduğu atları yüzde yüz çözebilen ve buna göre yarış gidişini çok iyi okuyan bir jokey. Bugün Biçer numaraya çıkacak, Azmi Reis ve Tibet de iki üç gidecekleri, diğerlerinin tamamı geri bekleme atları, Velican Kızı da ön grupta olabilir. Sonuç olarak, eğer Tibet’in jokeyi Hışman Biçer’in üstüne erken gitmezse çok yavaş bir yarış olacağını düşünüyorum. Azmi Reis için hem gidişat hem grup uzun süreden beri ilk defa bu kadar uygun, iki üç kilo fazlasının çok sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Biçer’i yarışın sonuna doğru yakalayıp, sermeyali kalmasının da etkisiyle Abuş ve Metecik’e de dayanarak kazanmasını bekliyorum.

En çok Biçer’den çekiniyorum ama Azmi Reis daha iyi at, bir yerde onu yakalayacağını düşünüyorum. Abuş’u son bozuk performansı ve bugünkü yarışı yavaş gider şekilde koşturduğum için eledim.

 

1000 metre start yeri tam viraj üstünde, ilk yarışında hafif takılarak çıkan Çengelköy Bademi aynısını yaparsa kötü yerere kalabilir. Yarış gördükten sonra 400/25 iş yapan, çabuk ayaklı Bawepir mutlaka yazılmalıdır. İç starttan çıkan Eseralp muhtemelen öne gelecektir, biraz nefes yaptıysa ilk yarışından daha iyisini yapacak potansiyeli  var. Beğendiğim aygırlardan Karakemal tayı, Ekiner’in tam kardeşi Fark Atan son tercihim.

 

Padrino’yu çimde bulduk ama son yarışından biraz çekindiğim için tek yazmak istemiyorum, Maraz Han varken boş da kalamaz. Lira Lira, Wıncherster, Pan Reka, Mahir Bey ve Maraz Han son ayak sıralamam.

 

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 1,3,9,10,2,6,7,11

2.Ayak: 4,5,2

3.Ayak: 3,9,7,8,1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2,1,4,5

6.Ayak: 11,3,4,8,6,13

 

Cengiz Gürbüz