• 30 Ocak Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 5 gün, 8 saat, 6 dakika, 43 saniye önce

Bursa kumu eskisi kadar hafif değil, dereceler ve görünüm itibarıyla bildiğimiz kaba kum olmuş gibi görünüyor. Buna dikkat etmenizi öneriyorum.

 

Bankom Jimfed. Ad Hoc, Sinkızı, Yenilmez gibi atlarla çok yakın yarış bitirebilen, yarış gidişine göre bazen geçebilen Jimfed performans anlamında grubun bir numaralı ismi. Bugün dördüncü at çıkmasına şaşırdım, Bursa’da ilk yarışı olması ve isimsiz jokey faktörüyle böyle olduğunu düşünüyorum, yarışın gerçek performans sıralamasını yapacaksak Jimfed kesinlikle dördüncü sırada olmaz.

Rakiplerinin hemen hepsi benzer stilde ve 1400’ün az da olsa uzun geleceği taylar. Nadia Dancer bu yaşlarda 1200 üzeri ancak zayıf dişi gruplarına direnebilir diye düşünüyorum, muhtemelen Harmandalı’dan dolayı kafayı da alamaz. Harmandalı d bence 1200’e daha yatkın, Berbatov  ve Nadia Dancer ikilisi varken onun da önde kolay kalamayacağını düşünüyorum. Berbatov’un son yarışında kıpırdamalar var, açıkçası en çok ondan çekiniyorum ama onun da mesafe ve gidişatla ilgili sorunları olacağını düşünüyorum. Ekaterina’nın bu atların hepsini birden geçmesi bana çok gerçekçi gelmedi.

Sonuç olarak, ciddi rakiplerinin neredeyse tamamının benzer stilde ve dişine göre rakiplerden oluştuğu bir grupta, yakın bekleme işini iyi beceren Jimfed’e güvenilebileceğini düşünüyorum. Kocaeli işleri de da gayet güzel olmuş.

 

Asarcıklı’nın Madrabaz’ı geçtiği yarışı çok iyiydi, kaba kumda çok daha etkili Asarcıklı. Yine grubunda çok şanslıdır. Bolvadin’in son yarışı mükemmeldi, o kadar ara ve tecrübesiz haliyle daha iyisi yapılamazdı. Bugün de kesin yazılmalıdır. Ufaltmak için bu ikiliyle risk alınabilir.

İlgar Tay’ın işleri eksik görünse de bu grupta elemek risklidir. Özbilgin’de düzelmeler var, Müderris de yazıp kapatalım.

 

Jimfed kazanmazsa, beşli için banko adayım Maglew olacak. Nuhbaba’nın annesi Gesi başta olmak üzere Charger, Cannon, Argeus gibi atları veren Hhot Stopper’ın yavrusu Nelia’nın kızı Maglew, babası da Kaneko.  Çok potansiyelli bir pedigrisi var, özellikle son yarış performansı ve fiziksel yapısını çok beğeniyorum Maglew’in, gelişime açık bir kısrak. Bugün Selly ve Veliaht Betül gibi istikrarlı ama bence dişine göre rakiplerle koşacak, kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, gayet de cazip bir banko, denemeye değer.

Rakip önce Selly, sonra Veliaht Betül.

 

Beratbey’e oldum olası güvenemiyorum, sürekli pislik yapacakmış gibi bir şeyler sezdiğim atlardan bir tanesi, bugün üstelik ara da vermiş, yine yıkıyorum.

Ahmin son yarışını kaba kuma da taşıyabilirse en az Beratbey kadar şanslı, Karapanter’i de az atlı yarışta sigorta olarak yazmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

Not: Altılıda Eğer Maglew bankosunu tercih edecekesiniz ilk ayağa Berbatov ve Harmandalı yazabilirsiniz. Oyunu ufaltmak için ilk seçenek Asarcıklı – Bolvadin ikilisi olmalı.

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 4,12,2,1,5,3,6,11

3.Ayak: 5,3,,1,4,2

4.Ayak: 1/4,5

5.Ayak: 1,6,10,7,5,11

6.Ayak: 3,1,6


Cengiz Gürbüz