• 30 Ocak Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 6 gün, 10 saat, 30 saniye önce

Azadağa son yarışında beni hayata küstürdü, özellikle Urfa’da sık sık yaşadığım akıl tutulması olayını sağolsun Azadağa gözüme soka soka tekrarladı. Yarışın tek kaçak atını, üstelik grubun da uygun olmasına rağmen, mesafe tutmaz diye yazmamak doğru değildi ve ilk dört yüzden itibaren zaten yattığımı anlamıştım.

Bugün, özellikle Tekçapkan’dan dolayı işinin o kadar kolay olmayacağını düşünsem de aynı duyguyu yaşamamak için yazıyorum, start yeri de gayet iyi.

Favorim Yalnızkartal, yarış gördü, grup ve mesafe çok çok uygun, yarışın net favorisi. Maraz Ali için de benzer şeyler söz konusu, yazmamak olmaz. Üç at kağıt üzerinde kapalı görünüyor. Olur da Azadağa’nın başına bir şey gelir de Tekçapkan öne çıkarsa o zaman iş değişir ama Azadağa’nın hem start çıkışı iyi hem de jokeyi Kemal Kurt, ne olursa olsun numarayı vermez.

 

Akyıldırım’ın Adana yarışları yeterli görünüyor ama ben stil itibarıyla pek güvenemedim, özellikle viraj temposu bana biraz yavaş gibi geldi, yer tutma konusunda sorun yaşayabilir.

İntocu – İnto Star ekürilerini de yazarak burayı sigortalı geçiyorum. İnto Star son koşusunda viraj üzerinde olan 1200 startını en dışarıdan çıkınca öne gelemedi, bu sefer gelecektir, ekürisi de kalan grubun önünde.

 

Acun anormal takılmazsa kolay kolay kaybetmez ama her yarış en az dört boy takıldığını da unutmamak lazım, 1300 de güvenmek çok mantıklı değil. Uludağkaya yarışın en çabuk tayı, devam da edebiliyor, hem ideal stili hem yeterli gücüyle yarışın kesin yazılması gereken atlarından biri. İstikrarlı Kızmaz Oğlu ve son yarışına inanmadığım Kartalbaba ikilisini de yazarak dört atla geçiyorum.

Kompas artık illallah dedirtti.

 

Minif Reyis’i kesin yazalım, grup sert gibi görünse de boş kalınca anormal dayanan yüksek karakteriyle günün en cazip atlarından bir tanesi. Yarışın, zaman zaman kaçan tek atı Yemcireşit, o da son koşusunu yakın bekleyerek kazandı, öne ısrar etmeyecektir. Bu şartlarda Minif Reyis elenmez.

Yarışın iyi atları Yemcireşit ve Vindırhat ikilisi daha sonra. Özellikle Yemcireşit ve Minif Reyis’in birbirlerini yarış sonuna kadar götüreceklerini düşünüyorum, Vindırhat da sigorta olsun.

 

Archipelagos’u Kemalli İçimsu ve Kırpapatya ikilisi bozabilir, o yüzden son ayağa, 1200 temposunda çok savrulmayan grubun kalburüstü kısraklarını yazıp günü bitiriyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,5

2.Ayak: 3,9

3.Ayak: 6,4,5,10,12,1

4.Ayak: 1,10,5,4

5.Ayak: 9,5,2

6.Ayak: 2,4,5,13,16,6,7